Junior Javautvecklare till Tieto Consulting

Junior Javautvecklare till Tieto Consulting

Har du en passion för Java och vill arbeta på ett stort företag med goda utvecklingsmöjligheter? Tycker du om att arbeta i team tillsammans med människor med olika bakgrund, profil och intressen? Har du ett stort intresse för teknik och vill arbeta med avancerad problemlösning? Perfekt, då kanske du har hittat ditt nya jobb! Vi söker dig som vill ta dina första steg mot att bli en senior utvecklare och med goda möjligheter att lära hantverket från mer seniora kollegor. På Tieto söks just nu efter flera duktiga juniorkonsulter med utvecklareprofil.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Tietos räkning efter flera nyexaminerade och konsultmässiga utvecklare med inriktning mot Java. På Tieto pågår en spännande satsning för att bli den ledande konsultleverantören i Stockholm. Som del av denna satsning har företaget förvärvat Avega Group samt etablerat en ny konsultorganisation med 700 anställda. Tieot vill nu förstärka Stockholmskontoret med flera duktiga juniorkonsulter och Java-utvecklare. På Tieto finns en stor och etablerad kundbas med stort antal uppdrag och där flera bedrivs i green-field format, d.v.s. nya fräscha lösningar i rena nyutvecklingsprojekt där man nyttjar de senaste teknikerna inom Micro Services, API-Management, DevOps och hög grad av testautomatisering. I dessa uppdrag arbetar man nästan uteslutande Agilt i mindre utvecklingsteam som är placerade hos kunden.
Tieto erbjuder en tydlig karriärstege och goda utvecklingsmöjligheter. Förutom kompentensutveckling i uppdragen så är konsulterna del av Tieto Academy som erbjuder interna kurser samt olika kompetensforum riktade mot arkitekter och utvecklare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tietos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tieto. De första 6 månaderna kommer du ha en provanställning, därefter går den över till en tillsvidareanställning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som juniorkonsult hos Tieto kommer du arbeta i en kundnära roll där du får chans att prova på många olika teknologier och verktyg. Vanliga teknologier som används i uppdragen är Java 8, Spring, AngularJS, Spring, Docker, Kubernetes, Eclipse, GIT/GITHub, Maven, Junit, Jenkins, Selenium, Kafka, Kong och AppDynamics. Som konsult finns möjlighet att arbeta både med front-end utveckling och back-end utveckling och vanliga typer av lösningar berör övergångar mot molnbaserade lösningar, mer digitala kundmöten, effektivare processer samt bättre kundförståele genom Big Data / Analytics. Som juniorkonsult förväntas du vara delaktig i design, utveckling och testning som del av ett Agilt team men också att komma med nya idéer för bättre lösningar och arbetssätt.

Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknik, vill göra karriär som konsult och utvecklare samt är social och trivs att arbeta med människor med olika bakgrund och kompetenser. Du kan vara helt nyutexaminerad elle ha några års erfarenhet med viljan att ta nästa kliv i karriären. Hos tieto kommer du få möjlighet till flera olika karriärvägar, variation med nya kunder och uppdrag både på kort- och lång sikt samt chans till löpande vidareutbildningar och kurser utifrån intresse och behov.

Vi söker dig som
  • Har en magisterexamen (4 år) akademisk utbildning inom IT, förslagsvis Systemvetenskap, Datavetenskap eller Civilingenjör med inriktning mot IT
  • Har goda kunskaper inom Java
  • Har goda kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift
Som person är motiveras du av att lära dig nya saker och programmeringsspråk. Du är nyfiken och vågar fråga när det är något du inte förstår. Vidare så har du lätt för att samarbeta med andra personer och ser det som fördelaktigt att få ta del av seniora kollegors kompetens. Vidare så är du service-minded då du kommer att arbeta direkt mot kund och på så sätt ha mycket kontakt med människor med olika bakgrund och kompetenser. Utöver detta har du lätt för att samarbeta med andra människor och är kommunikativ både verbalt och skriftligt.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid, provanställning 6 mån, därefter tillsvidareanställning.
  • Placering: Värtahamnen, Stockholm (finns även kontorsplatser vid Stureplan)
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

Skydd för den personliga integriteten

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tieto