Linux-konsult till Middlecons fantastiska team!

Linux-konsult till Middlecons fantastiska team!

Har du ambitionen att utvecklas inom IT och framförallt Linux så är detta rätt tjänst för dig. Middlecon växer och välkomnar nu fler medarbetare till spännande uppdrag som anpassas efter vad du motiveras av. Passa på att söka tjänsten redan idag, vi arbetar med löpande urval och start är omgående.

Information om uppdraget

Middlecon har som mål att göra skillnad på riktigt. De håller sig uppdaterade inom de senaste teknikerna och i rollen som Linux-konsult får du möjlighet att lära av dem bästa. Teamet består av 3 kollegor och du arbetar dels tillsammans med dem men även enskilt ute hos kund. Många av projekten du tar dig an är via remote och dina arbetstider är flexibla. Du får även välja både dator och mobil helt efter egna preferenser och du har tillgång till utbildning 1 vecka om året. Du får även vara med och utvecklas gentemot fokusområdena Open Source och Hadoop, samt jobba med produkter som exempelvis KAFKA, Spark, Hive, HBase, NiFi, Storm eller PostGreSQL.

Uppdragen är inom Stockholms-området och huvudkontoret ligger centralt på Saltmätargatan. De ser även till att anpassa uppdragen efter vad du helst vill fokusera på samt den uppdragslängd som du trivs bäst med. Du kommer introduceras in i din roll med hjälp av dina kollegor som du skuggar under din första tid. När du sedan tar dig an uppdrag mer självständigt har du alltid någon att vända dig till vid frågor.

Internt brukar kollegorna hitta på roliga aktiviteter tillsammans och de åker på minst en konferensresa om året. De är ett glatt gäng som har roligt på jobbet samtidigt som de hjälper varandra i det dagliga. Gemensamt för dem allihop är att de brinner för nya tekniker och de publicerar gärna youtube-klipp där dem nördar ner sig i nya funktioner, men varierar detta med roliga filmer om exempelvis Fotbolls-VM. Med en egen liten filmstudio på kontoret välkomnar de alla idéer till nästa klipp.

Du kommer inledningsvis vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Middlecon. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att bli överrekryterad på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Linux-konsult kommer du arbeta i en bred roll med störst fokus på Linux. Du kommer att arbeta med en produkt som handlar om licensbevakning på IBM där du exempelvis bunkrar ihop programvaror och innehav, skickar ut agenter samt installerar.

Du kommer även exempelvis att:
 • Patcha och uppgradera operativsystem
 • Konsolidera en servermiljö samt se till att servrar kommunicerar med varandra
 • Utföra migreringar mellan olika operativsystem, exempelvis från Windows till Linux
Tjänsten passar dig som har något års erfarenhet och vill få chansen att utvecklas på ett större företag.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT samt ett brinnande intresse för Linux och infrastruktur.
 • Du har arbetat i en liknande roll tidigare men ser fram emot att lära dig mer och utvecklas. För denna tjänst tror vi att din ambition och ditt intresse kan ta dig väldigt långt.
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift.
Det är meriterande om du har
 • Goda kunskaper inom Linux
 • Arbetslivserfarenhet av roller som infrastrukturspecialist
 • Kunskap inom nätverk och brandväggar
Som person är du engagerad på så sätt att du är mån om att leverera hög kvalitet i ditt arbete samt att du alltid ser till företagets bästa. Vidare är det viktigt att du har god social kompetens, eftersom du kommer stöta på kunder och agera som företagets ansikte utåt. Du bör också vara självgående och ha stor ansvarskänsla för ditt arbete i och med att rollen innebär mycket frihet under ansvar.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, långsiktigt
 • Placering: Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Middlecons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Middlecon är ett Nordens främsta auktoritet när det gäller IBM och Open Source lösningar för Databaser, Big Data, Data Warehouse och Data Integration. Vi levererar hög kvalitet i våra projekt genom vår spetskompetens. Middlecons arbetssätt präglas av öppenhet och samarbete.