Junior IT-tekniker till marknadsledande Sokigo

Junior IT-tekniker till marknadsledande Sokigo

Är du nyexaminerad och har ett stort intresse inom IT och motiveras du dessutom av kundkontakt? Har du en bred kunskap i windowsmiljö och vill utvecklas inom installation av applikationer? Sök då tjänsten som junior IT-tekniker idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sokigos räkning en junior IT-tekniker för installation av applikationer till deras kontor i Sundbyberg. I denna roll kommer du ingå i ett team som består av sex medarbetare, varav tre arbetar som IT-tekniker med installation och uppgraderingar av applikationer. Rapportering av arbetet sker till närmsta chef för teamet. Sokigo tillhandahåller egna applikationer som installeras hos kund, som uteslutande är Sveriges kommuner.

På Sokigo är det högt i tak och det finns alltid kollegor nära till hands att bolla olika case med. Här råder ett öppet klimat och man ser alltid till att värna om sina kollegor. De hittar gärna på olika aktiviteter tillsammans och stämningen är god på kontoret.
Denna rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sokigos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Sokigo.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som junior IT-tekniker kommer du arbeta med att installera applikationer åt Sokigos kunder genom fjärranslutning till kunds server i uteslutande windowsmiljö. Arbetet sker från kontoret i Sundbyberg men någon resa inom Sverige kan förekomma. Du kommer inledningsvis få en gedigen introduktion från dina närmsta kollegor och kommer ha en mentor att tillgå. Du kommer introduceras till arbetsuppgifterna successivt och förväntas vara helt på banan och självgående efter cirka ett år.

Du kommer till exempel att:
 • Ta kontakt med kunden för att få inloggningsuppgifter
 • Gå in på kundens server och installera programvaran
 • Jobbar med att hosta lösningar och se till att det sker på ett säkert sätt
 • Genomgående dokumentera arbetet samt ge uppföljning till kunden
Tjänsten passar dig som trivs i en prestigelös miljö där alla hjälper varandra och där stämningen är positiv. Du får möjlighet att efter nyligen avklarade studier komma in på ett företag som väljer att satsa på dig och din utveckling. Du kommer även få en bredare produktkunskap då nya produkter kontinuerligt utvecklas inom företaget. För dig som har ett intresse av kartteknologi kommer du även få möjligheten att läras upp inom GIS på plats hos Sokigo.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en universitets- eller YH-examen inom IT, exempelvis som nätverkstekniker eller systemutvecklare. Vi tror att du har 0-2 års arbetslivserfarenhet inom relevant område för tjänsten.

Vidare ser vi att du:
 • Har erfarenhet av att installera webb-lösningar samt installera servrar och klient-applikationer
 • Har goda kunskaper i Microsoft OS
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då du dagligen kommer ha telefon- och mailkontakt med kunder på den svenska marknaden
 • Har ett gediget intresse för denna roll och motiverar dig väl i din ansökan och genom hela processen
Vi blir extra intresserade om du:
 • Har arbetat i en supportorganisation eller på en intern IT-avdelning
 • Har en teknisk kunskap om diverse applikationer och system
 • Har viss kunskap MS-SQL och/eller Oracle databaser
 • Har kunskap om scripthantering, GIS, spatiala databaser samt olika karttekniker
Arbetet ställer stora krav på servicemedvetenhet för att ta till sig användarens problem och kunna hjälpa till på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Du behöver ha ett strukturerat och flexibelt arbetssätt då Sokigo ofta har många pågående leveranser samtidigt. Du som söker är en problemlösare ut i fingerspetsarna, både i praktiken och i teorin och kan arbeta både självständigt och tillsammans med dina medarbetare för att lösa de problem som dyker upp. Som person är du driven, ansvarstagande och handlingskraftig i ditt samt ser till att arbetet blir utfört. Vidare är du stresstålig och kan hålla flera uppdrag igång samtidigt då du kommer hantera flera installationsuppdrag parallellt med varandra dagligen. Du är även noggrann och strukturerad i ditt arbete och kan hålla strukturen även vid högre arbetsbelastning

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Sundbyberg
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sokigos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen
Information om företaget
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sokigo är Sveriges största leverantör av systemlösningar för den kommunala marknaden samt marknadsledande i Sverige inom geografisk IT. Deras e-tjänsteplattform Abou hjälper till att skapa e-tjänster för offentlig verksamhet och bland våra kunder finns idag 280 av Sveriges kommuner.