Junior Cyber-säkerhetskonsult till Simovits!

Junior Cyber-säkerhetskonsult till Simovits!

På Simovits får du arbeta med cybersäkerhet, en spännande och expansiv sektor. Du får möjligheten att se sidor av företag som få andra ser. Som konsult ges du möjligheten att lära dig arbetet och hantverket från grunden. Du kommer att ha många spännande och utvecklande år framför dig där du får arbeta med de bästa i branschen.

Information om uppdraget

Ta chansen att arbeta som cybersäkerhetskonsult, i en roll där du kommer att få insyn i säkerhetsarbetet för spännande branscher som t.ex. bank, myndigheter och spelindustri. Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag samt ett leveransorienterat konsultbolag (ej resurskonsulting). De arbetar med en stor mängd välkända företag och organisationer och har som mål att erbjuda sina kunder en lösningsfokuserad rådgivning. Simovits Consulting tar sitt arbete på stort allvar och är måna om att alltid leverera högsta kvalitet.

Du erbjuds
 • Stor inblick i informations- och cybersäkerhet
 • Stora utvecklingsmöjligheter där Simovits värdesätter nyfikenhet och viljan att utforska nya tekniker. Du får bland annat möjlighet att årligen välja en utbildning inom säkerhet på olika platser i världen för att bredda och fördjupa dina kunskaper
 • Ett stöttande team som bollar tankar, idéer och problemlösningar
Arbetsuppgifter

Som Cyber-säkerhetskonsult på Simovits kommer du att arbeta i projektform där det är din uppgift att snabbt samla ihop den information du behöver för att komma fram till en lösning som du föreslår för kunden. Du kommer normalt att arbeta med några parallella uppdrag där du kommer arbeta självständigt, såväl som med en eller flera kollegor. Arbetet sker både ute hos kund och på Simovits Consultings fräscha kontorslokaler mitt i centrala Stockholm, ett stenkast från Rådmansgatans tunnelbanestation. Din första tid på Simovits Consulting är upplagd som en inskolningsperiod där du får en fadder och gradvis skolas in i arbetet genom en väl utarbetad plan. Hur lång tid det tar att bli självgående är helt upp till dig. Du har därefter öjlighet att profilera dig inom det område du vill inom cybersäkerhet. Du kommer att ta plats i ett företag där allas synpunkter räknas, där du redan från start kan komma in och göra skillnad!

Som konsult på Simovits arbetar du och dina kollegor huvudsakligen med fyra områden:
 • IT-Forensik, Incidentutredning, där du och kollegor går in och gör utredningar och spårar anledningar till inträffad cybersäkerhetsincident. Bygger upp SOC och CERT för organisationer.
 • Informationssäkerhet, vilket bland annat innefattar säkerhetsstyrning, göra riskanalys och arbeta med att sätta upp informationssäkerhetesregelverk hos kund.
 • Säkerhetsgranskningar, så som penetrationstest av kundens befintliga IT-miljö/system.
 • Matematisk modellering
Simovits hjälper kunder med bland annat metoder att mäta säkerhet och simulera cyberattacker samt hjälper spelbolag med beräkningar på olika typer av spellösningar.

Vi söker dig som
 • Är utbildad civilingenjör och/eller PhD inom t.ex. teknisk fysik, data-, elektro- och därtill närliggande ämnen. Du ska kunna uppvisa goda betyg samt ett väl utfört examensarbete
 • Har 0-5 års arbetslivserfarenhet inom området för dina studier
 • Känner sig lockad av att arbeta som Cyber-säkerhetskonsult, men behöver ej ha erfarenhet inom området
 • Pratar och skriver flytande svenska och professionell engelska.
Att ha skrivit examensarbetet på egen hand är starkt meriterande.

Som person är du nyfiken på ny teknik och vill konstant lära dig mer. Eftersom du kommer hålla i egna projekt där det är stor vikt på säkerheten ser vi att du kan ta ansvar för ditt arbete och har förmågan att hitta kreativa angreppsätt på problemen. Du är därmed även analytiskt lagd och snabb på att sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Teamet har en öppen och transparent kommunikation där vi tror att du kommer trivas utmärkt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid tillsvidare
 • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Simovits önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Informations- och IT-säkerhet har blivit vardag för företag och myndigheter. Verksamhetens krav på tillgänglighet vägs mot behovet att skydda informationen. Med komplexa IT-lösningar blir det svårare att upptäcka brister. Man antar att allting är tillräckligt bra - tills en incident sker.

Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag med specialisering inom information- och IT-säkerhet. Deras mål är att erbjuda en långvarig relation till deras kunder där säkerhetsarbetet blir en naturlig del av den totala IT-verksamheten.