Junior Financial Controller till järnvägsentreprenören Strukton Rail AB

Junior Financial Controller till järnvägsentreprenören Strukton Rail AB

Du vaknar på morgonen, hoppar på cykeln och trampar iväg till tunnelbanan. Du hinner precis in i vagnen innan dörrarna stängs och står flåsande och trängs bland de andra resenärerna. Du och miljontals andra. Visste du att det varje dag i Stockholm görs 1,7 miljoner påstigningar i all spårbunden trafik? Nu söker vi en Junior Financial Controller som vill arbeta hos ett av de ledande företagen bakom tågkulisserna; Strukton Rail, som är Sveriges största privata järnvägsentreprenör.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en Junior Financial Controller till Strukton Rail. Företaget bygger, driver och underhåller spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Företaget ingår i en europeisk koncern med 6500 anställda och har infrastrukturprojekt i stora delar av världen.

Du som söker tjänsten bör trivas med att driva ditt arbete framåt på ett självständigt sätt och med att komma med egna idéer och initiativ. Din blivande chef tror på öppen kommunikation, att hög närvaro bidrar positivt till det interna samarbetet, samt värdesätter sina medarbetares utveckling högt. Detta är ett perfekt tillfälle för dig som ekonom att utvecklas och växa i en verksamhetsnära roll på ett stort företag. Strukton utvecklas ständigt och arbetet för att fortsätta vara en trygg och utvecklande arbetsplats pågår hela tiden.

Lyssna på en av Struktons bantekniker Alexander berätta om sitt jobb genom att klicka på Play nedan.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Strukton Rail.

Arbetsuppgifter

I rollen som Financial Controller hos Strukton Rail kommer du ha många interna kontaktytor. Du kommer att rapportera till Contract Manager, men även ha nära samarbeten med Platscheferna för projekten Roslagsbanan och Tunnelbanan, inte minst i resultatanalyser men även i prognosarbetet. Rollen innebär även:
 • Uppföljning av utförd produktion, intäkter och kostnader
 • Administration av kontrakt och serviceordrar
 • Bokslutsarbete
 • Rapportering, bland annat mot kund
 • Att bidra som stöd till organisationen i frågor som bland annat rör kalkyler, fakturor och upprättande av kontrakt
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom ekonomi
 • Har 3-5 års erfarenhet av redovisning, revision eller som controller
 • Har mycket goda kunskaper inom Excel
 • Har professionell kunskap i svenska i tal samt skrift
 • Innehar B-körkort
Det är meriterande om du även har:
 • Arbetat mot bygg- eller järnvägsbranschen och är insatt i hur flöden och processer ser ut i dessa branscher
 • Kunskap i Navision
 • Kunskaper i engelska då Strukton Rail är ett internationellt företag med engelska som koncernspråk
Tjänsten innebär många kontaktytor som du emellanåt behöver agera kravställande mot, varför vi ser att du som person är kommunikativ och har en hög personlig mognad. Eftersom din roll till stor del kommer att utgöras av ett utvärderande arbete krävs en analytisk förmåga hos dig, men även att du agerar och tar initiativ när du upptäcker förbättringsmöjligheter, som du följer upp och tar ansvar för över tid.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, gärna omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Västberga, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Strukton Rails önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Strukton Rail AB levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller företaget spårsystem i Skandinavien. Strukton rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Lösningarna bidrar till att järnvägen är ett hållbart transportsystem för klimat och samhälle. Strukton Rail ingår i en europeisk järnvägskoncern som, förutom i Skandinavien också är etablerad i Nederländerna, Belgien, Danmark, Italien samt i USA och Australien. I Sverige har företaget ca 900 medarbetare och omsätter drygt 2,6 miljarder kronor.