Junior Ekonomiansvarig till växande SaaS-bolaget Coursio

Junior Ekonomiansvarig till växande SaaS-bolaget Coursio

Har du minst 2 års arbetslivserfarenhet av brett ekonomiarbete och vill ta nästa steg in i en roll som ekonomiansvarig där du får vara med och utveckla affären och på sikt växa in i en roll som CFO? Coursio erbjuder sina kunder en flexibel SaaS-lösning inom sin unika nisch. Vill du jobba med en världsunik produkt inom online-utbildning på ett kreativt företag i en take off-fas? Missa inte denna möjlighet!

Information om uppdraget

Coursio är globalt ledande och erbjuder en världsunik plattform för online-utbildning där de skapar värde för kunden inom sin bransch. De befinner sig nu i en take off-fas och 2020 ser spännande ut där lansering på global nivå står för dörren. Idag består Cousio av 7 personer som sitter på bästa adress vid Birger Jarlsgatan.

Nu söker de en Ekonomiansvarig som kommer få axla en bred roll där ansvaret kommer att öka med tiden och där du på sikt kliver in i en roll som CFO. Du kommer jobba nära Vd:n, tillika grundaren, och vara med och utveckla både ekonomifunktionen och företaget i stort. Rollen innebär både renodlat ekonomiarbete samt en del mer analytiska uppgifter, där du får vara med och påverka bolagets kommersiella tillväxtresa, och med hjälp av insikt i sifforna, tar fram nyckeltal, rapporter och rekommendationer, och därmed är ett stöd för att utveckla affären!

Du erbjuds
 • En bred roll där du får utvecklas, ta stort ansvar och jobba nära affären.
 • En start-up-kultur, där stämningen präglas av kreativitet, lekfullhet, innovation och att ha kul tillsammans!
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos vår kund.

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiansvarig får du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta både högt och lågt. Du blir ansvarig för det löpande ekonomiarbetet men kommer även arbeta nära affären. Allteftersom du blivit varm i kläderna kommer du även att stötta bolagets grundade, i ekonomiska frågor rörande finansiella beslut och investeringar. Du kommer att:
 • Ansvara för och praktiskt arbeta med löpande avstämningar, in- och utgående fakturering samt löner
 • Hantera rapportering gällande bolagets resultat, analys, nyckeltal och ta fram insikter och råd som bidrar till bolagets tillväxt
 • Förbereda ekonomiska sammanställningar inför styrelsemöten samt föra protokoll
 • Skapa kvartalsrapporter till investerare
 • Data-analys ur ett affärsperspektiv, så som att optimera Saas-nyckeltal
 • Vara huvudsaklig kontakt för leverantörer och kunder samt ha löpande kontakt med redovisningsbyrån
Vi söker dig som
 • Har en ekonomiexamen från högskola/universitet, gärna med inriktning mot redovisning
 • Har minst 2 års tidigare erfarenhet av en roll som inom ekonomi där du arbetat brett och självständigt med hela ekonomikedjan, så som redovisning, fakturering och bokföring
 • Har arbetat analytiskt med nyckeltal och uppföljning
 • Goda kunskaper i Excel
 • Mycket goda kunskaper i svenska, då det är främst svenska du kommer använda i arbetet
Det är meriterande om du:
 • Har arbetat som Redovisningskonsult
 • Har erfarenhet från ett försäljningsbolag
 • Har erfarenhet av ett start-up-bolag, eller från annat litet bolag, där du fått vara med i hela ekonomikedjan.
Som person är du:

Vi tror att du är driven, initiativtagande och prestationsinriktad men bibehåller en prestigelöshet och ödmjukhet. För att trivas i rollen tror vi att du kombinerar flexibilitet med en förmåga att arbeta strukturerat och analytiskt. Du är noggrann och har koll på läget men har inga problem med att skifta från en arbetsuppgift till en annan om det dyker upp något som är bråttom. Slutligen tror vi att du är affärsinriktad och har en god förmåga att skapa relationer med kunder och kollegor!

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Coursios önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Coursio öppnar genom enkelhet och mobilitet i verktyget upp nya sätt att distribuera och interagera pedagogiskt innehåll. Coursio tror på att demokratisera utbildning och göra det möjligt för alla som vill sprida sin kunskap till andra. Enkelhet har alltid varit kärnan i utvecklingen av Coursios plattform och finns i allt från de minsta till de mest avancerade funktioner. Coursio har gjort det möjligt för stora organisationer, mindre företag, inspiratörer och influencers att hantera både intern och extern utbildning på ett snabbt och effektivt sätt och under tiden bygga upp sin egen kunskapsdatabas.