Junior Drifttekniker till Rektron!

Junior Drifttekniker till Rektron!

Drivs du av kreativ problemlösning och att förstå kunders behov? Har du ett stort tech-intresse och nyfikenheten att sätta dig in i olika system? Vill du dessutom få chansen att arbeta i en roll med en tydlig utvecklingskurva? Då kan rollen som IT-tekniker till Rektron passa dig! Vi söker dig som precis har tagit examen eller har något års erfarenhet. Välkommen in med din ansökan redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker en Junior Drifttekniker till Rektron. Rektron utvecklar system och webbapplikationer som används vid tillverkningen av bland annat flygplan och personbilar. Dom hjälper sina kunder att automatisera sina processer, kvalitetssäkra sina produkter och upptäcka fel snabbare.

Företaget består av en VD, som har arbetat fram systemet från grunden, två säljare, en utvecklare samt två andra drifttekniker som sitter med första kontakt mot kund. Det är där du kommer in - som bryggan mellan kunden och tekniken. Rektron kan erbjuda en stimulerande arbetsplats med härliga kollegor som gärna både utnyttjar förmånen att få kila ner till gymmet på lunchrasten men även stannar kvar för en fika efter jobbet.

Som Junior Drifttekniker kommer du sitta som klistret mellan kunden och utvecklarna. Ditt uppdrag är att förstå kundernas behov och se hur Rektrons produkter kan passa in i verksamheten. I den här rollen har du ett helhetsansvar för leveransen: du tar in behovet från kund, tar det vidare till utvecklarna och ansvarar sedan för implementationen ute hos kund. Detta innebär även att du kommer hålla utbildningar för kunderna. Det är en dynamisk roll med mycket kundkontakt och det kommer även ingå resor i tjänsten, främst i Sverige och Norden.

Du kommer börja din tjänst inhouse där du får lära dig systemen, förstå utvecklingen och produkten. Sedan kommer du successivt ta dig an kunder, för att inom ett par år få ansvar för större projekt och implementationer. Här finns det sedan utvecklingsmöjligheter att ta sig an en roll som exempelvis Delivery Manager eller projektledare.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Rektron. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Kravställa mot kund och hitta tekniska lösningar för kundens problem
 • Implementera, konfigurera och installera servrar, SQL-databaser, webbapplikationer, och hela Windows-miljöer
 • Genomföra tester av applikationerna
 • Hålla utbildningar av systemen med kunderna
 • Ge personlig support mot kunderna
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för teknik och vill ha en roll med en tydlig utvecklingskurva. Vidare är det här en bra roll för dig som trivs med att ha flera kontaktytor, både internt och externt mot kund.

Vi söker dig som

För att kunna nyttja dessa möjligheter behöver du ha en del kunskap och erfarenhet med dig din första dag medan resten kan du lära dig. Men du behöver:
 • Ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift med hänsyn till de kontaktytor du kommer att ha i rollen
 • Ha en eftergymnasial utbildning inom IT
 • Har ett stort tekniskt intresse och gillar att lösa problem åt kunder
 • Är duktig på Microsoftmiljön: förstår behörigheter, administration, förstår både klient- och serversidan och har grundläggande nätverkskunskaper
 • Innehar B-körkort
Det är ett stort plus om du:
 • Har arbetslivserfarenhet från en liknande roll
 • Har kunskaper i Relationsdatabaser, ex SQL
 • Tidigare har arbetat med Microsoft Azure
Som person brinner du för mötet med kunden och är nyfiken på att se vad dom gör. Du har ett stort intresse för system och hur dessa kan lösa kundernas behov. Dessutom gillar du att arbeta hands-on och få chans att implementera och installera applikationer och servrar. Du är social och tycker det är roligt att träffa människor. Vidare är du problemlösande och kan på ett kreativt sätt arbeta med att lösa kundernas behov. Sedan är du självgående, strukturerad och ansvarstagande. Vidare tycker du om att vara i en roll där du får utvecklas och får mer ansvar allteftersom.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om 6 månader
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Solna Strand, Stockholm. Resor förekommer i tjänsten, ca 2 resdagar i veckan. Man får låna bil från företaget om man ska resa med bil inom Sverige, annars flyger man.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Rektrons önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Nina Ha, Rekryteringskoordinator.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, Support
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Rektron startade 1982 med fokus att hjälpa industriföretag att få stabilitet i produktionen och ständigt ha bra produkter. De säljer systemlösningar och tjänster inom kvalitetssäkring och produktionsuppföljning inom såväl tillverkningsindustri samt tjänsteproduktion. Företaget arbetar med några av de mest välrenommerade och kända industriföretagen, och är idag starkast på den skandinaviska marknaden. Rektron stöttar sina kunder hela vägen, från behovsanalys till support och underhåll. Deras system bygger på uppskattade egenutvecklade system, tillsammans med de bästa verktygen från sina partners. Med visualisering ser Rektron till att rätt information alltid finns tillgänglig. Tydliga och interaktiva dashboards visar nuläge och historik, baserat på faktiska data från produktion och mätrum. Företaget erbjuder förberedda dashboards samt skräddarsydda, där man själv kan välja vilken information som ska lyftas fram. Olika vyer skapas för personer med olika roller och fokusområden inom verksamheten.

Rektron Eyesight är en portal på er intraweb där aktuell produktions- och kvalitetsstatus visualiseras i realtid. Dataflöden från andra system kan knytas in i Rektron Eyesight för att visualisera information från flera källor på en plats. Och portalen kan lika väl användas också för applikationer utanför Rektron-systemet.

Läs gärna mer om Rektron och om deras kunder på deras hemsida.