Junior Brandskyddsprojektör sökes till framgångsrika Tyréns!

Junior Brandskyddsprojektör sökes till framgångsrika Tyréns!

Vill du få bästa möjliga start på din karriär? Är du nyexaminerad ingenjör eller har några års arbetserfarenhet och vill nischa dig mot samhällsbyggnad och brandlösningar? Lockas du av att jobba på ett företag som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och som uppmuntrar initiativ och idéer från sina medarbetare? Om du känner att svaret är ja på dessa frågor så är det dig vi söker till Tyréns.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Tyréns räkning en Brandskyddsprojektör med start omgående. Tyréns är Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och tillsammans med sina partners och kunder skapar de hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Tyréns arbetar med både förenklad och analytisk brandskyddsprojektering. Inom riskområdet arbetar de framförallt med riskhänsyn i fysisk planering, brand- och olycksrisker inom industrier och hantering av brandfarliga och explosiva varor. Företaget blev utsedd till Sveriges 5:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work 2017 - Läs mer här

Du kommer att jobba ihop i ett sammansvetsat team bestående av totalt åtta kollegor som jobbar inom brand och risk. Det är ett härligt gäng som varierar i junior och senior kompetensnivå. För den här tjänsten kommer du att sitta i fina och ljusa lokaler vid Slussen, Södermalm i Centrala Stockholm med tre minuters gångavstånd till närmsta tunnelbana.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Tyréns. Uppdraget kommer att vara på heltid och startas av en 6 månaders lång provanställning som sedan går över till en fast anställning, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Brandskyddsprojektör kommer du att arbeta i projektform i allt från mindre ombyggnader till stora infrastrukturprojekt. Du kommer arbeta med projektering inom bland annat hus, tunnlar, skolor etc.och storleken och tidsåtgången på projekten varierar.

I rollen som Brandskyddsprojektör arbetar du i byggprocessen och hjälper kunder med att förhindra utveckling och spridning av brand, anpassa byggnadens bärförmåga vid brand, möjliggöra säker utrymning samt att hänsyn tas till räddningsmanskapets säkerhet vid brand.. Efter en tid finns möjlighet att ansvara för kundkontakten och se till att leverera brandskyddslösningar efter deras behov. Du kommer att jobba med olika verksamheter och kommer ha kontakt med arkitekter, konstruktörer och brandingenjörer dagligen i ditt arbete.

Du kommer till exempel att:
 • Leverera brandskyddslösningar till kund utifrån boverkets byggregler avseende brandskydd
 • Jobba i projektform och ta fram projekteringsunderlag till konstruktörer, el- och VVSprojektörer
Tjänsten passar dig som har ett stort intresse för samhällsbyggnad och hållbarhetsfokus. Vi ser gärna att du redan kommit in i branschen och har något års arbetserfarenhet med ett driv att vilja utvecklas långsiktigt inom branschen.

Vi söker dig som
 • Är utbildad Brandingenjör eller liknande ingenjörsutbildning, gärna med inriktning mot brandskydd/husbyggnadsteknik
 • Är flytande i svenska i både tal och skrift, detta för att all kommunikation med Tyréns kunder/kollegor sker på detta språk
 • Har ett stort intresse för samhällsbyggnad och byggfrågor vilket ska framgå i din ansökan
Det är meriterande om du
 • Har arbetserfarenhet från byggbranschen, som entreprenör, inom brand eller projektering
 • Intresserar sig för hållbarhetsfrågor och har kunskap inom träteknik
Som person är du nyfiken, engagerad, lyhörd och intresserad av samhällsplaneringsfrågor. För att trivas i rollen tror vi att du som söker gillar att arbeta självständigt, men förstår att lagarbete är en absolut förutsättning för framgång. Som person är du duktig på att se saker utifrån olika perspektiv, ifrågasätter invanda mönster och har ett sinne för detaljer. Utöver detta är du öppen och socialt utåtriktad. I ditt arbete är du affärsmässig och tar ansvar för att jobba tillsammans mot Tyréns mål.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Enlig överenskommelse
 • Placering: Slussen, Södermalm i centrala Stockholm
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar, hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Säkerhet & Skydd, Brandkår
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar de hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Tyréns har sedan starten 1942 utvecklats till en koncern med 1 900 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England och Estland. Tyréns är stiftelseägt och deras ägandeform gör det möjligt för dem att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. De drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Affärsidé - Tyréns erbjuder värdeskapande lösningar inom samhällsbyggnad.
Vision - Våra lösningar tryggar en hållbar framtid för kommande generationer.