Junior BI Analyst till Trygg-Hansa!

Junior BI Analyst till Trygg-Hansa!

Academic Work söker för Trygg-Hansas räkning deras nästa Junior BI Analyst som ska ingå i deras FP&A och Financial Strategy team. Du erbjuds en tjänst i en mycket väletablerad organisation som nyligen blivit den största försäkringskoncernen i Skandinavien. Tjänsten är därmed en unik möjlighet för dig att utvecklas i din karriär och bli en del av någonting stort. Har du något års relevant arbetserfarenhet och ett intresse för ekonomisk analys? Då kan detta vara tjänsten för dig! Urval sker löpande, sök i tid och säkra drömjobbet!

Information om uppdraget

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är sedan 1 juni 2021 en del av Tryg-koncernen, där Moderna Försäkringar ingår i Sverige. När Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar gick samman under våren 2022 blev dem det tredje största försäkringsbolaget i Sverige och den största försäkringskoncernen i Skandinavien. Som Junior BI Analyst kommer du att vara en supportande del av FP&A och Financial Strategy-teamet inom Business Financial Office-divisionen. Du kommer ingå i länken mellan den finansiella datan och de verktyg som teamet använder för att säkerställa att de har korrekt information att använda i dialog med övriga affärsområden.

Junior BI Analyst är ett komplement till en nyckelroll för Trygg-Hansas arbete kring affärsstöd samt tillförlitliga och snabba dataleveranser till berörda intressenter. I rollen kommer du att stötta upp den databas som all deras förvaltningsinformation baseras på, samt underhålla de datautdrag och verktyg som både används av teamet och i övriga delar av verksamheten.

För att du ska lyckas i rollen krävs det att du har ett sinne för ekonomi, goda kunskaper i Excel och gärna tidigare erfarenhet från databasfrågor.

Du erbjuds
  • En tjänst som ger dig stora möjligheter att utvecklas inom BI analys
  • Möjligheten att arbeta i ett team som jobbar nära ledningen, både inom finance, men även bredare inom organisationen
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Säkerställa att den månatliga rytmen för finans upprätthålls genom att tillhandahålla data och presentationsgrund för Business Partners

Förstå den fullständiga P&L och kunna tillhandahålla avvikelseanalyser inom området

Hjälpa teamet med standardisering, modernisering och rapportering

Stötta upp i att effektivisera och förbättra processer, upptäcka svagheter i den månatliga operativa rytmen och lyfta fram möjligheter till förbättringar

Underhålla grunderna för forecasting och granskning

Produktion och utveckling av presentationsmaterial för månatlig- och ad hoc analyser, inklusive P&L, premieutveckling och förlustkvotsfaktorer

Vi söker dig som
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, civilekonom eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i Excel och Power point.
  • Tidigare relevant arbetslivserfarenhet inom controlling, BI analys eller liknande
  • Kunskaper i finansiell analys av hela P&L och ad-hoc frågor
  • Goda kunskaper i engelska samt ett av de nordiska språken, både i tal och skrift
Relevant bakgrund inom försäkring är meriterande.

I denna rekryteringsprocess kommer vi titta extra mycket på kompetenserna personlig mognad, problemlösande och god samarbetsförmåga.

Som person drivs du av utmaningar och motiveras av att omges av olika uppgifter som kräver kreativa lösningar. Du är en fena på att presentera data på tydligt och strukturerat sätt. Som person är du trygg och angelägen om att lära av seniora kollegor, samtidigt som du gärna delar med dig av din egen kunskap. Du besitter en god förmåga att förbättra processer och arbetsmetoder när du ser möjligheter att göra det.

Övrig information
  • Start: September 2022
  • Omfattning: Heltid, 6 månaders initialt konsultuppdrag med goda chanser till förlängning.
  • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är idag en del av Tryg Forsikring, Skandinaviens största sakförsäkringskoncern. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. De erbjuder mer än bara försäkringar. Den 1 april 2022 blev Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar ett företag under det gemensamma varumärket Trygg-Hansa, där även Atlantica och Bilsport & MC ingår.

Trygg-Hansa har god kunskap om vad sina kunder upplever och vad som skapar oro och osäkerhet. Den kunskapen använder dem för att förebygga skador i livets alla skeden.

Ett exempel är deras arbete för ungas psykiska hälsa. Som en engagerad partner till Avicii Arena ökar dem medvetenheten om dessa frågor. De bidrar också till att Bris ska kunna hålla öppet dygnet runt. Även vattensäkerheten ligger Trygg-Hansas varmt om hjärtat. Sedan 1959 har deras ikoniska livboj funnits på mer än 80 000 platser vid vattnet över hela landet. De vill att så många barn som möjligt ska lära sig simma och känna sig trygga vid vattnet. Trygg-Hansa stödjer Svenska Livräddningssällskapet och "Babybojen" där deras årliga vattensäkerhetskampanjer ingår i arbetet kring vattensäkerhet. För Trygg-Hansa är detta ett sätt att bidra till en tryggare framtid och ett hållbart samhälle.