Junior Applikationsingenjör till innovativa Infrasonik

Junior Applikationsingenjör till innovativa Infrasonik

Om du valde en ingenjörsutbildning för att få vara i framkant av teknologin så fortsätt läsa. Nu erbjuds du en unik chans att bli en av få experter inom området infraljud som har stor potential i flera områden inom teknologin. Starta din karriär med ett par månaders praktiskt, utvecklande arbete i rollen som Applikationsingenjör för att snabbt ta dig an en nyckelroll inom företaget.

Information om uppdraget

Infrasonik är en innovativt tech-startup som är experter på uppfinningar av nya produkter baserat på infraljud. Användning av infraljud i tekniska produkter är fortfarande ett outforskat område. Infrasoniks vision är att ändra på det - de vet att infraljud kan revolutionera många produkter och industrier och företaget är stolta över att kalla sig experter inom området.

Nu vill man utöka gruppen med en kunnig, nyexaminerad ingenjör då man närmar sig en stor leverans till sin nyckelkund Gestamp, en global underleverantör av karossdelar inom bilindustrin. Sedan 2017 har Infrasonik utvecklat en produkt för industrin vars funktion är att med infraljud kyla uppvärmda plåtar, och nu är det dags att installera det första exemplaret i kundens produktionslina i Luleå. Det är här du kommer in.

Installationen följs av ett implementeringsarbete som kommer kräva din närvaro på heltid i Luleå under mars och delar av april då produkten sätts i drift. Boende står självklart Infrasonik för. Du kommer att delta vid implementeringen av den första anläggningen och därefter ansvara för att säkerställa att systemet fungerar vilket sannolikt kommer att innebära visst underhållsarbete och ställer krav på god problemlösningsförmåga. Du kommer därefter vara en nyckelperson för införsäljning till andra anläggningar, den första sannolikt i Barcelona, samt vara med och vidareutveckla produkten.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Infrasonik.

Arbetsuppgifter

Du kommer tillbringa din tid både i maskinparken men även på kontoret i Stockholm. Den första installationen kommer ske i Luleå, men då kunden är baserad i Spanien samt har linjer över hela världen kommer tjänsten sannolikt även innebära utlandsresor för nya installationer. I rollen kommer du även att:
 • Arbeta med att vidareutveckla produkten
 • Vara med och leverera, montera, underhålla och utvärdera den komplexa maskinen i en av världens mest innovativa produktionslinor inom fordonsindustrin
 • Arbeta med produktutveckling med bland annat CAD som verktyg
 • Kommunicera med ansvariga för produktionslinjer
Tjänsten passar dig som är nyutexaminerad och vill arbeta innovativt och i framkant av teknologin i ett växande och unikt företag som sitter på livslång kunskap och erfarenhet inom detta område. Du vill arbeta internationellt och framförallt vara med och bygga upp något från grunden och tidigt ta mycket ansvar. Du kommer vara en nyckelperson i detta projekt som man länge planerat för, vilket gör att du naturligt kommer bli den som driver nya produktinstallationer och kommunicerar med kundens övriga produktionssiter både i Sverige och utomlands.

Vi söker dig som
 • Har en civilingenjörsutbildning inom maskin eller teknisk fysik
 • Har praktisk erfarenhet av mekanisk verkstad från utbildning eller sommarjobb
 • Har professionell kunskap i engelska och kan kommunicera väl på svenska
Det är meriterande om du har läst akustik och har kunskaper i CAD. Kunskap i det spanska språket är också positivt då du kommer arbeta mot den spanska marknaden.

Som person är du initiativtagande, flexibel, uthållig och har en god samarbetsförmåga. Det innebär att du tycker om att ta ägandeskap och driva dina arbetsuppgifter framåt och prioriterar om utefter rådande förutsättningar. Du har en förmåga att lägga ner tid och energi i ditt arbete tills projekt är avslutade under vilka du agerar uppmärksamt för andras synpunkter, kompetens och prestationer.

Övrig information
 • Start: Februari 2019
 • Omfattning: Heltid, provanställning 6 månader
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Kontoret ligger vid KTH i Stockholm och resor förekommer i tjänsten
 • Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Infrasoniks önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Infrasonik arbetar man med en bredd av innovativa projekt över flera branscher och använder infraljud i produkter som används till att optimera förbränning, kyla ner metall och torka sädeskorn. Genom etablerade partnerskap med globala företag kan man maximera sin inverkan.