Job Preparation Program i Stockholm

Job Preparation Program i Stockholm

Vi vet att det kan vara utmanade att befinna sig i början av karriären, extra tufft som nyanländ i Sverige. Därför har vi på Academic Work tagit fram ett jobbförberedande program som riktar sig till dig som är nyanländ akademiker, som ännu inte har något jobb. Har du en examen från högskola eller universitet, bryr dig om din professionella utveckling och är redo att maximera dina chanser till nästa jobb? Välkommen till Job Preparation Program.

Information om uppdraget

OBS: detta är ett utbildningsprogram, inte ett jobb.

Under våren 2020 kommer Job Preparation Program ännu en gång att genomföras i Stockholm. Job Preparation Program består av både utbildning och coaching. Följande fyra områden kommer att beröras:
 • Så skriver du ett CV som rekryteraren gillar
 • Det personliga brevet - vad ska man tänka på?
 • Att sälja in sig själv på intervjun
 • LinkedIn och andra vägar till jobb
Coachingen genomförs av Academic Works erfarna rekryterare som dagligen träffar och hjälper akademiker i jakten på jobb. Av våra rekryterare kan du få värdefull feedback i ditt jobbsökande.
 • Utbildningen hålls kvällstid: 11 mars, 1 april och 22 april klockan 17:30-20:00
 • De tre coachingtillfällena sker under frukost- eller lunchtid, tiderna sätter du och din coach tillsammans och du bestämmer själv vilka områden du vill fokusera på.
Arbetsuppgifter

Job Preparation Program är till för dig som är nyanländ akademiker redo för nästa steg i karriären. Programmet ska ge dig verktygen du behöver för att ta dig närmare ett jobb som passar just dig och dina erfarenheter. Programmet består av tre utbildnings- och tre coachingtillfällen som genomförs och planeras av erfarna rekryterare. Vi kan inte garantera dig ett jobb, men vi lovar att ge dig vårt fulla engagemang och dela med oss av vår kunskap. Dessutom får du träffa människor i liknande situation och chansen att utöka ditt nätverk.

För att kunna söka till programmet ser vi att du:
 • Har uppehållstillstånd och kan styrka detta
 • Har en avslutad universitetsutbildning inom ekonomi, IT eller teknik
 • Är nyexaminerad eller har upp till fem års arbetslivserfarenhet
 • Är starkt motiverad till att etablera dig på arbetsmarknaden
 • Då programmet är på svenska ska du som söker känna dig bekväm med det svenska språket
 • Kan vara med på alla träffar: 11 mars, 1 april och 22 april klockan 17:30-20:00
 • Är ansvarstagande och strukturerad
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och motivation för medverkan i programmet.

Du som har skickat in din ansökan kommer inom några dagar att bli kontaktad av rekryterare för en telefonavstämning. Om du går vidare i processen kan du bli aktuell för en intervju och får då träffa en rekryterare hos oss.

Vid frågor eller funderingar kontakta oss på: Job Preparation Program.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se