Javautvecklare som inte orkar läsa en enda till klyschig jobbannons

Javautvecklare som inte orkar läsa en enda till klyschig jobbannons

Trött på att läsa jobbannonser med milslånga kravlistor och trendiga buzzwords som ger känslan av att Den här personen existerar ju inte?! Vi förstår. I denna annons kommer vi att vara ärliga. Både med vad vi söker, vad som är riktigt bra hos SchoolSoft men också vad för olika utmaningar som du kan komma att möta om du tar dig an denna roll. Vi vill rekrytera in en person som ser rollen och bolaget som en spännande och långsiktig utmaning och då tror vi att detta är en bra start. Läs vidare för att se om detta är rollen och företaget för dig att fortsätta din karriär på!

Information om uppdraget

Sedan 2003 har SchoolSoft tillsammans med skolledare och lärare i Sverige utvecklat landets bästa helhetsstöd för lärande och skolutveckling med i dagsläget 830 000 aktiva användare. De har under året arbetat med att ta fram sin tekniska roadmap och det finns nu en plan framåt för att göra resan mot AWS och en modernare arkitektur. Och nejdå, du kan vara lugn! Vi söker inte dig som är 25 år och har 30 års arbetslivserfarenhet där du arbetat med marknadens alla tekniker och språk Vi söker dig som har några års (runt tre år och uppåt) erfarenhet av modern Java-utveckling och, precis som dina eventuella framtida kollegor på SchoolSoft, tycker att skolan ska kunna ägna sig åt sitt verkliga uppdrag - utbildning. Istället kan du och dina 15 utvecklarkollegor fortsätta utveckla landets största lärplattform för elever, lärare och vårdnadshavare och tillsammans göra resan mot molnet.

En hälsning från din framtida chef

Jag heter Jonas Bredin och arbetar som utvecklingschef hos SchoolSoft sedan nästan två år tillbaka. Det som fick mig att börja här var att det känns menningsfullt att hjälpa till att göra skolan bättre. Men också att SchoolSoft är ett för mig lagom stort företag där alla känner alla och där man kan vara med och påverka nästan allt - Vi har påbörjat en otrolig spännande teknisk resa där vi kommer att förnya många delar av vår plattform, arkitekturval och verktygslåda och i den här rollen är du en mycket viktig spelare".

Hos SchoolSoft erbjuds du bland annat...

En möjlighet att vara med i starten av en molnresa

Du är därför varmt välkommen att bidra med dina idéer på hur denna resa ska göras och vara med och utveckla nya verktyg och arbetssätt och såklart utvecklas inom AWS.

En möjlighet att jobba med något samhällsviktigt

Du kommer genom ditt arbete att påverka många människors vardag. Det du utvecklar och skickar ut i kod eller på annat sätt levererar inom bolaget påverkar en stor del av landets unga, men även lärare och föräldrar.

Arbete i ett mindre bolag med möjlighet att snabbt få din röst hörd

"Korta beslutsvägar"... Den kanske du har hört förut? Men vad innebär det då? Hos SchoolSoft arbetar idag 40 medarbetare inom utveckling, marknad och sälj och här innebär det kort och gott att du inte behöver vänta på att få uttrycka dina tankar. Har du en idé, kontakta direkt någon av dina kollegor och berätta om dina idéer. Du jobbar i tätt samarbete med såväl utvecklare, utvecklingschef och produktägare i syfte att dela kunskap med varandra och du kommer att jobba tillsammans med både juniora och seniora kollegor.

Utmaningar du kan komma att möta
 • Skolvärlden digitaliseras snabbt, bland annat med hjälp av SchoolSoft, men samtidigt finns en omfattande mängd regler och lagar att förhålla sig till. Vi tror därför att du som är uthållig och till viss del gillar långsiktiga utmaningar kommer att trivas som bäst i denna roll.
 • Detta är en ny roll hos SchoolSoft och du kommer därför inte att få någon överlämning från en person som jobbat i rollen innan. Du och dina kollegor kommer att göra denna resa tillsammans men det krävs att du har förmågan och gillar att själv söka information och drivs av den typen av utmaning.
Arbetsuppgifter
 • Största fokuset kommer att vara back end-utveckling i Java. Vi kommer bland annat att bryta isär arkitekturen ytterligare, förbättra integrationsmöjligheter och fokusera på att skala effektivt i molnet
 • Du kommer även att delta i arkitekturella diskussioner tillsammans med de övriga utvecklarna, produktägare och utvecklingschef
 • Säkerställa att SchoolSofts valda molnarkitektur är säker, skalbar, ekonomisk och enkel att arbeta med
Vi söker dig som
 • Har några års erfarenhet av modern back end-utveckling i Java
 • Har ett intresse för att göra resan mot molnet och AWS
 • Har vana av att delta eller driva arkitekturella diskussioner
 • Har goda kunskaper i svenska
Det är meriterande (dock inget krav) om du...
 • Har erfarenhet av att bygga skalbara, stabila webapplikationer - gärna på AWS eller annan cloudplattform.
 • Har erfarenhet av bygga/optimera CI/CD i exv Jenkins, gitlab eller motsvarande
Övrig information
 • Psst.. Om du känner att denna roll inte är riktigt rätt för dig men du vet någon annan som du tror kan passa, tipsa gärna vidare om tjänsten!
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryteringskonsult Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SchoolSofts önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
* Urval sker löpande, sök tjänsten genom att klicka på "Ansök" nedan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se