Javautvecklare med finansintresse till framgångsrika Scila!

Javautvecklare med finansintresse till framgångsrika Scila!

"Under mina första månader på Scila har jag dels blivit bekant med produkten, vilken är världsledande på sitt område, och dels kollegorna, vilka är väldigt trevliga. Jag arbetar numera med väldigt intressanta programmeringsuppgifter och trivs kanonbra!" Så säger Andreas, som tidigare varit konsult via oss, om rollen som Utvecklare hos Scila. Låter det intressant för dig, sök tjänsten som Javautvecklare till framgångsrika Scila redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker en junior javautvecklare till Scila. Då Scila fortsätter att växa behöver de nu ytterligare utvecklare som kan vara med på deras framgångsresa!

Scila är ett finanstekniskt bolag som erbjuder tekniska lösningar för övervakning av handel på finansiella marknadsplatser. Scilas övervakningsverktyg är byggt på många års erfarenhet från både marknadsövervakning och systemdesign. Systemet levereras till några av de största börserna världen över och Scila-installationer hanterar och övervakar över 50 miljarder transaktioner dagligen.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Scila. Uppdraget kommer att vara på heltid och vår gemensamma intention är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som junior javautvecklare kommer du ingå i projekt och få möjlighet att arbeta i en tät dialog med företagets internationella kunder. Projekten varierar över tid och i omfattning och utförs allt som oftast i team om 3-5 personer. Arbetet utförs enligt agila ramverk med fokus på teknikens framkant. I slutet av varje sprint kommer du och dina kollegor ha en testperiod där ni testar varandras kod. Du kommer in i ett team som består av flertalet utvecklare samt en teknisk projektledare/scrum master. Teamet har en väldigt god stämning där alla hjälps åt, litar på varandra samt är trygga med varandra. Tjänsten är främst placerad inhouse, visar du intresse för resor i tjänsten och ett kundnära samarbete så finns goda möjligheter till det.

Hos Scila får du initialt ta del av ett utarbetat introduktionsprogram där du får gå vid sidan av mer seniora kollegor med olika spetskompetenser. Du erbjuds ett individanpassat ledarskap med goda möjligheter till utökat ansvarsområde, utmaningar och kompetensutveckling. Medarbetarna får bland annat chans att delta på olika konferenser och mässor för att öka sina kunskaper inom valda områden.

Vi söker dig som
  • Har en avslutad civilingenjörsexamen inom Data/IT
  • Har erfarenhet eller intresse av finansiella marknader
  • Har goda programmeringskunskaper i Java 8
  • Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
Vidare är det meriterande om du kommit i kontakt med någon av följande nyckelord/tekniker: intellij, eclipse, git, maven, spring, javafx, angularjs, apache spark, performance, scalability, agile, scrum, kanban, open source, finans. Detta är dock inte ett krav för tjänsten.

Som person har du en stark vilja att utvecklas, såväl som person som inom tekniska kompetenser. Du ska även vara noggrann och analytisk samt att du är självgående och tar gärna egna initiativ i din roll. Vi tror även att du trivs i en roll med många kontaktytor där du gör ditt yttersta för att samarbetet är positivt och drivs framåt.

Övrig information
  • Start: Omgående, juni
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Timbaserad
  • Placering: Sveavägen, Stockholm
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scila är ett företag som är aktivt inom finansbranschen. Bolaget är svenskt men arbetar på en global marknad med kunder i över 13 olika länder. Scila grundades 2008 och har sedan dess haft en fantastisk utveckling där de varit vinstdrivande från start. Scila systemen analyserar data med en hastighet över 3 000 000 transaktioner per sekund. Lär dig mer om Scila på deras hemsida!