Jämställdhet-, mångfald- och lika villkorshandläggare till KTH

Jämställdhet-, mångfald- och lika villkorshandläggare till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Information om uppdraget

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som handläggare för jämställdhets-, mångfalds- och likavillkorsfrågor vid KTH kommer du framförallt att arbeta med frågor kopplade till myndighetsuppdrag kring jämställdhet och antidiskriminering från Diskrimineringsombudsmannen och utbildningsdepartementet m.fl.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att informera om, utbilda kring, tillämpa och främja hela organisationens mål om inkludering och lika villkor, utifrån samtliga diskrimineringsgrunder, diverse statliga policys och interna styrdokument etc. Exempel på arbetsuppgifter kan vara att dokumentera och rapportera KTH:s arbete med JML, att bidra i arbetet med lönekartläggning och andra utredningar, att vara central kontaktperson till skolor, fackliga ombud, HR-avdelningar och andra relevanta enheter inom KTH gällande JML, att säkerställa rutiner för uppföljning av krav och skyldigheter inom området liksom att delta vid - och i vissa fall ansvara för - presentationer, utbildningar, workshops mm.

Tjänsten är placerad på HR avdelningen KTH Equality Office, där uppdragsgivare är vicerektor för jämställdhet och värdegrund liksom HR-chef. Tjänsten sker i nära samarbete med KTH:s JML-strateger liksom gruppen för Kompetensförsörjning vid HR-avdelningen.

För att trivas i rollen krävs det att du motiveras av att arbeta i en föränderlig miljö och räds inte för att arbeta i en stor och komplex organisation. Du behöver därför drivas av utmaningar i det dagliga arbetet.

Gruppen sitter i moderna och ljusa lokaler på KTH:s campus vid Östra station.

Vi söker dig som
  • Akademisk examen eller motsvarande inom relevant område.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med jämställdhet, mångfald och lika villkor eller närbesläktade frågor (t.ex inkludering, antidiskriminering) vid en liknande organisation.
  • Erfarenhet av lönekartläggning, hållbarhet och långsiktighet i arbetet med jämställda och jämlika lönevillkor.
  • God utvecklad förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska då det krävs i det dagliga arbetet.
  • God analytisk förmåga i arbetet med att identifiera och analysera ojämställdhet och ojämlika villkor i en stor organisation, viss erfarenhet av både kvantitativt och kvalitativt analysarbete.
  • Meriterande med god kunskap om högskolesektorn, om utbildningens och forskningens villkor.
Som person är du ansvarstagande, strukturerad och har en förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter. Du har en personlig mognad och är bra på att samarbeta med andra och kan kommunicera med människor i olika typer av akademiska och administrativa positioner.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen är ett vikariat med en tidsbegränsad anställning till och med 2020-12-31.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2020-0022

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2020-03-23

Sista ansökningsdag: 2020-04-20
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se