Innehållsskribent till fackförbundet DIK

Innehållsskribent till fackförbundet DIK

DIK söker en Innehållsskribent, som kommer vara med och säkerställa att organisationens kommunikation skapar intresse och bekräftar valet av DIK som facklig organisation. Vi söker dig som vill vara med att utveckla DIK:s marknadskommunikation, och som framförallt brinner för att skapa innehåll som berör.

Information om uppdraget

DIK genomgår en transformation och har påbörjat ett grundligt arbete med syfte att återlanseras med ännu större förståelse för de nya behov som finns på arbetsmarknaden. De vill nå och bli relevanta för fler. De vill bidra proaktivt genom att inspirera och dela med sig av kunskap, så att medlemmarna kan planera nästa steg i karriären - och ge dem modet att ta det! Som Innehållsskribent kommer du att vara en viktig del av gruppens arbete för att skapa goda långsiktiga relationer med både potentiella och befintliga medlemmar.

Du kommer tillhöra marknadskommunikationsgruppen som idag utgörs av en AD, en Social media manager samt din gruppledare Astrid. Astrid tror inte att framtiden behöver chefer, utan framtiden behöver ledare som fokuserar på kreativitet, delaktighet och att få varje individ att växa genom utmaning. Dina kollegor har lång erfarenhet inom respektive område och du kan därför känna dig trygg med gruppen. Du kommer också samarbeta med externa partners som skapar relevant och anpassat innehåll i syfte att öka vår närvaro och antal medlemmar. På kontoret på Bondegatan arbetar också dina blivande kollegor i roller som bl.a. ombudsmän, utredare, karriärcoacher och löneexperter.

Arbetsuppgifter

Som Innehållsskribent kommer du arbeta operativt i marknadskommunikationsgruppen primärt med textproduktion.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i idéutvecklingsfasen för koncept under temamånader
 • Producera samt förvalta texter på webbplatsen
 • Ansvara för nyhetsbreven, både för införsäljande och medlemslojaliserande
 • Skapa olika typer av inspirerande, målgruppsanpassade och affärsdrivande texter, i både kortare och längre format
 • Projektleda mindre kommunikationsprojekt
Tjänsten passar dig som tidigare arbetat på byrå, in-house eller på en tidningsredaktion med kommunikation och att skapa innehåll.

Vi söker dig som
 • Har en relevant utbildning inom marknadsföring, journalistik eller kommunikation
 • Har ca 1-2 års erfarenhet av marknadsföring, kommunikation och skribentproduktion
 • Skriver och talar flytande svenska
 • Har erfarenhet av sökmotoroptimering
Det är meriterande om du:
 • Har grundkunskaper inom digital marknadsföring och arbetat i sociala medieverktyg
 • Har en grundförståelse i Photoshop och InDesign, samt arbetat i något CMS-verktyg
 • Arbetat med e-postmarknadsföring
Som person har du en hög personlig mognad och visar stor ansvarskänsla för ditt arbete. Du trivs i roller som kräver samarbete och problemlösning.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse, gärna omgående
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Bondegatan, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och DIKs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

DIK arbetar för god kompetens-, löne- och professionsutveckling för sina medlemmar. De driver opinionsbildande intressefrågor som stärker dina möjligheter på arbetsmarknaden. DIK är ett av de förbund som bildar centralorganisationen Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Självklart är DIK partipolitisk obundet.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos DIK. Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Klicka på Play nedan för att se hur det gick till när fantastiska Elaine Eksvärd gästade DIK Sessions