Inkassohandläggare till Skandiabanken

Inkassohandläggare till Skandiabanken

Har du erfarenhet av inkassohandläggning eller administrativt bankarbete inom krediter? Skandiabanken söker nu en inkassohandläggare till kreditavdelningen. Detta är en dynamisk bank som med sin nytänkande approach vågar utmana storbankerna. Som inkassohandläggare får du möjligheten att utvecklas i en bred och ansvarsfull roll där dina idéer och tankar värdesätts stort!

Information om uppdraget

Skandiabanken söker en inkassohandläggare till kreditavdelningen som vill tillhöra ett kompetent team med hjälpsamma kollegor! Avdelningen består idag av sex medarbetare och tillsammans kommer ni spela en viktig roll i bankens kreditverksamhet. Kreditavdelningen hanterar inkassoärenden och arbetar även med analys av bankens kreditgivning och kreditrisk, samt med kontroller av verksamheten. Din uppgift är att inom kreditavdelningen sköta inkassohandläggningen och bidra till att driva arbetet inom inkasso framåt.

Skandia tänker långsiktigt, och erbjuder ett stort antal förmåner som kan ge dig förbättrad ekonomi på sikt och som berikar ditt liv och välbefinnande. På banken arbetar de med att kombinera affärsnytta, lönsamhet och samhällsnytta genom olika initiativ. Du sitter i ljusa lokaler med gym och gruppträningsmöjligheter i en lugn del av city, ett stenkast från shopping, grönområden och kollektivtrafik.

Detta är en direktrekrytering vilket innebär att du blir anställd direkt av Skandia!

Arbetsuppgifter
 • Hantera den löpande administrationen och bokföra inbetalningar
 • Samarbeta och utveckla inkassoarbetet med bankens externa inkassoombud
 • Hantera ansökningar om amorteringslättnader/uppskov från kunder och fatta beslut
 • Hantera förfrågningar från bankens externa inkassoombud om åtgärder i inkassoärenden och fatta beslut
Vi söker dig som
 • Har minst 1 års erfarenhet av en roll som inkassohandläggare eller kredithandläggare
 • Har eftergymnasialutbildning inom ekonomi eller annat relevant område
 • Har kunskaper inom bank och en grundförståelse för bolåneaffären
Det är meriterande om du:

* Har Swedsec-licens inom bolån

Som person är du:
 • Ansvarstagande
 • Noggrann
 • Problemlösande
 • Har en god samarbetsförmåga
Övrig information
 • Start: September 2022
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders inledande provanställning
 • Placering: Lindhagensgatan 86
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en nordisk aktör som samlar allt från pension, försäkring och betalning av räkningar på ett och samma ställe. Med ett stort kundfokus vill de att man som kund ska kunna känna att man bygger grunden till en trygg pension och samtidigt är frisk på vägen dit. De förvaltar mer än 600 miljarder, har över två miljoner kunder och förenklar sparandet för dem genom vår rådgivning. Som arbetsgivare letar banken efter personer med engagemang och vilja att förändra. De har en historia av ständiga innovationer, så nyfikenhet och vilja att lära nytt är viktigt för dem. Genom olika initiativ som du kan läsa om här belyser de även sitt samhällsengagemang och vill bidra i större sammanhang. Läs mer om företaget här.