Inköpsansvarig till Henkel

Inköpsansvarig till Henkel

Henkel är ett globalt företag med marknadsledande varumärken som Schwarzkopf, Barnängen, Loctite och Pattex. Henkel är verksamt inom tre affärsområden - hushållsprodukter, kosmetik- och hygienprodukter samt lim, tätning och ytbehandling. Under 2018 hade Henkel-koncernen en omsättning på 20 miljarder euro och en vinst på 3,496 miljarder euro. Henkel Norden har ca 330 medarbetare i de fyra nordiska länderna och omsatte 195 miljoner euro under 2018. De söker nu en Inköpsansvarig till deras kontor i Alvik. Sök tjänsten idag!

Information om uppdraget

Som Inköpsansvarig hos Henkel är du och din kollega Nordiskt ansvariga för indirekta material och tjänster. Det innebär bland annat att du kommer genomföra kostnadsbesparande projekt och leverantörsrelaterade aktiviteter inom de olika kategorierna som är; HR, Facility Management, Marketing, Fleet, Technical Supply, Travel, Event samt IT. Du är ansvarig för leverantörsbasen inom IMS och hela upphandlingsprocessen i nära samarbete med kollegorna i businessen. Du är också ansvarig för att order och leverantörer hanteras enligt Henkels inköps regler.

Du erbjuds
 • Att agera som första inköpskontakt för nya leverantörer i Norden
 • Att arbeta på en global arbetsplats med starkt varumärke där möjligheter till interna avancemang finns
 • Att tillhöra ett härligt, prestigelöst team
 • Möjligheten att få arbeta med strategisk projektplanering
 • Hantera strategiska upphandlingar inom IMS
Arbetsuppgifter

I rollen som Inköpsansvarig kommer du att ha en dynamisk vardag där du jobbar i olika projekt som kan löpa i allt ifrån ett par månader till år. Du kommer tillhöra ett litet team bestående av en kollega samt en intern, däremot är kontaktytorna många och du utgör en viktig funktion i organisationen. Dina arbetsuppgifter och direktiv kommer från Category Teamleads och inom den egna RPO (Regional Process Operation)- organisationen, där du har veckomöten med din chef i Tyskland samt kollegorna i andra länder.

Du kommer exempelvis
 • Sourca och kommunicera avtal med leverantörer
 • Implementera resultatet av centralt styrda upphandlingar och projekt på en global och lokal nivå
 • Identifiera förbättringar och effektivisera utbetalningar av fakturor till Henkels leverantörer
 • Koordinera och stödja kollegor i Norden gällande inköpsprocesser, fakturahantering och avtal
 • Hantering och effektivisering av fakturaflöden, betalningsvilkor, avtalsfrågor och övriga utmaningar för deras existerande och nya leverantörer
Vi söker dig som
 • Har en högskoleexamen inom ekonomi eller annat relevant område
 • Har ett par års erfarenhet av en liknande roll där du har erfarenhet av projekt och förhandlingar
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då du kommunicerar på båda språken dagligen
 • Har goda kunskaper inom Officepaketet
Det ses som meriterande ifall du har kunskaper i annat nordiskt språk samt kunskaper inom SAP.

Vi lägger stor vikt vid personlig matchning för den här tjänsten. Därför ser vi gärna att du har följande personliga egenskaper:

Självgående då du behöver kunna balansera och prioritera dina arbetsuppgifter och direktiv, samt att du självständigt kan välja arbetsmetod och fatta nödvändiga beslut för att driva ditt arbete framåt.

Strukturerad då du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt, och sätter självständigt upp tidsplaner för hur arbetet ska fortskrida och levereras inom utsatta tidsramar genom att följa upp och omprioritera allt eftersom.

Problemlösande med en god strategisk förmåga Då du självständigt samlar in information och identifierar resurser för att lösa uppgifter. Du bryter ner problem och förstår långsiktiga konsekvenser av olika lösningsförslag. Du är bra på att analysera och drivs av att förekomma långsiktiga problem och hitta den mest effektiva lösningen.

Flexibel Då du snabbt accepterar nya arbetsuppgifter och kan skifta fokus från strategiskt till operativt arbete. Du trivs med att ha många saker som pågår samtidigt, utan att tappa fokus eller att resultatet påverkas negativt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, vikariat på minst ett år
 • Placering: Gustavslundsvägen 151A
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Henkels önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För mer information gå in på: Henkel