Inköpsanalytiker till Boliden - ett metallföretag i världsklass!

Inköpsanalytiker till Boliden - ett metallföretag i världsklass!

Vill du arbeta i centrala Stockholm, högt upp med en utsikt över Mälarens glans? Boliden öppnar nu upp för en ny kollega till sitt inköpsteam. Du blir direkt en viktig del av teamets framgång och positiva atmosfär. Du erbjuds här en dynamisk roll hos ett bolag som värnar om din personliga utveckling.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Bolidens räkning en inköpsanalytiker. Entusiasm, ansvar och engagemang genomsyrar Bolidens verksamhet i alla led. Deras övergripande mål är att skapa lönsamhet och tillväxt på ett ansvarfullt sätt med omsorg om människa, miljö och samhälle. Genom strategin med egna gruvor och smältverk bidrar de till en hållbar metallproduktion och säker metalltillgång i samhället.

Bolidens inköpsorganisation består av 50 kollegor placerade runt om i Norden och Irland. Nu önskar det centrala teamet placerade på huvudkontoret i Stockholm en ny kollega. Den nuvarande inköpsanalytikern har erbjudits en ny utmaning inom företaget och lämnar därför en öppning för dig som är analytiskt lagd och önskar ta dig an en utvecklande roll.

Som inköpsanalytiker hos Boliden kommer du få att lära dig mycket. Där jobbar du nära inköpsledningen, du får möjlighet att verka inom olika inköpskategorier och mot Bolidens samtliga enheter vilket gör att du snabbt bygger ett brett kontaktnät inom företaget. Du får vidare möjlighet att och arbeta med både inköpsprojekt och utvecklingsprojekt.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Boliden.

Arbetsuppgifter

Som inköpsanalytiker får du en nyckelroll i en dynamisk inköpsorganisation. Du tar fram förhandlingsunderlag och driver både versamhetsutvecklingsprojekt och inköpsprojekt. Dessutom kommer du ta dig an rollen som e-sourcing manager vilket innebär att du blir ansvarig för våra verktyg för e-sourcing och spendanalys. Du rapporterar till Head of Procurement Development.

Du kommer till exempel att:
 • Göra marknadsanalyser, kostnadsforecast och analysera prismodeller för att förbereda faktabaserade förhandlingar
 • Projektleda eller deltaga i verksamhetsutvecklingsprojekt och upphandlingsprojekt
 • Stödja organisationen i frågor rörande e-sourcing och spendanalys
 • Stödja kategori- och inköpschefer med analyser och rapporter
Vi söker dig som
 • Har en universitetsexamen inom teknik, ekonomi, statistik eller motsvarande
 • Har någon/några års arbetserfarenhet, gärna inköpsrelaterat. Kanske har du arbetat något år som konsult, haft en roll i en inköpsorganisation eller jobbat med analys och verksamhetsutveckling i något annat sammanhang
 • Är analytiskt lagd och har mycket goda kunskaper i verktyg som MS Excel
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
Det är meriterande om du
 • Har praktisk erfarenhet av e-sourcing och spendanalys
 • Har tidigare erfarenheter av projektledning
För att passa inom teamet och i rollen är du en ambitiös och driven person. Du trivs med analytiskt arbete samtidigt som du är kommunikativ och uppskattar att samarbeta och utveckla relationer. Du har en problemlösande inställning och bedriver ditt arbete på ett självständigt och ansvarstagande sätt. Eftersom Boliden har verksamhet i flera länder kommer resor ingå som en del i arbetet.

Övrig information
 • Start: Omgående, med hänsyn tas till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Bolidens HK, Centrala Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Boliden önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Boliden är ett högteknologiskt metallföretag med egna gruvor och smältverk som arbetar långsiktigt med att garantera samhällets tillgång till bas- och ädelmetaller från brytning av malm (mineraler) till produktion och leverans av högkvalitativ metall till Industrin.

Deras produktionskapacitet är hög och bygger på erfarenhet, innovation och avancerad teknik, utvecklad i samarbete med nordiska teknik- och ingenjörsföretag.
Idag arbetar cirka 5 500 personer på Boliden och verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Irland. Metaller behövs inom de flesta sektorer, och utan metaller skulle vårt moderna samhälle inte utvecklas.