Inhouse Onsite-tekniker till Scanrecos huvudkontor

Inhouse Onsite-tekniker till Scanrecos huvudkontor

Radiokontroller, verkstad och laboratorium det är bara en bråkdel av det man får se en vanlig dag på jobbet på Scanreco. Ett svenskt bolag som fram till idag vuxit till ett stort globalt företag och just nu fokuserar de extra mycket på att IT ska fungera på ett effektivt och smidigt sätt för att fortsätta denna resa. Därför behöver Scanreco nu utöka sitt Onsite-tekniker-team och vi söker dig som vill vara del av den framtida utvecklingen!

Information om uppdraget

Scanreco är ett svenskt globalt teknikbolag och levererar ledande OEM lösningar och professionella radiokontroller till deras kunder inom kran- och maskinindustrin. Företaget producerar, utvecklar, programmerar och konfigurerar produkterna bland annat på deras huvudkontor i Sätra, Stocholm. För att lyckas med detta behöver Scanreco väl fungerande och anpassade system till sina medarbetare, i kombination med rätt stöd. Det är här du kommer in i bilden. Du kommer ha en central roll på IT-avdelningen och dagligen stötta kollegor på plats med deras tekniska utmaningar och sköta driften av större system.

Academic Work söker en Onsite tekniker till Scanrecos huvudkontor i Sätra, Stockholm. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Scanreco.

Arbetsuppgifter

Onsitetekniker på Scanreco innebär en bred roll med flera ansvarsområden. Framför allt kommer du att arbeta med drift av olika system såsom hela Windows 365-miljön och Microsoft Dynamics AX. Du kommer att stötta dina interna kollegor på plats med en mängd olika tekniska utmaningar, högt som lågt. I dagsläget samarbetar Scanreco med Sigma som ansvarar för first line support på distans. Vid mer tekniskt krävande frågor samt handhavande på plats, behöver Scanreco personer som finns behjälpliga på plats. IT Scanreco består av fyra personer som supporterar hela koncernen. Scanrecos tekniska miljö är inom Microsoft Windows och har nyligen genomgått en systemuppdatering och klivit in i Office365 vilket gör att en hel del frågor handlar om det. Vidare kommer du sköta:
 • Ärenden inom Active Directory, OneDrive, Sharepoint och övriga Windows 365
 • Storskalig IT-drift med 150 användare i domänen
 • Mjukvarureleaser och utskick av patchar
 • Hårdvaruhantering lokalt på kontoret
Den här tjänsten passar dig som antingen kommer relativt ny från din eftergymnasiala utbildning eller dig som har jobbat som tekniker, onsite-support eller med större drift tidigare. Du vill ta nästa steg i en roll med mer ansvar och möjlighet till att vidareutveckla dina tekniska kompetenser. Som en del av introduktionen kommer du gå bredvid en senior kollega för att på ett så snabbt och effektivt sätt som möjligt komma in i rutinerna. Du får möjlighet att fråga och samtidigt få stöttning i början vid behov.

Vi söker dig som
 • Har en eftergymnasial utbildning som servicetekniker eller nätverkstekniker, alternativt motsvarande mängd arbetslivserfarenhet inom större drift
 • Har mycket goda kunskaper inom AD, Office 365 och Sharepoint
 • Har mycket god förståelse för det svenska och det engelska språket i tal och skrift
 • Har god förståelse om processorienterat arbete och ITIL
Har du kännedom om systemet Microsoft Dynamics AX är det en fördel då du kommer att supporta många kollegor i det.

Som person är du serviceinriktad och motiveras av att stötta och hjälpa dina kollegor. Du arbetar strukturerat och gillar att hålla ordning och reda. Du har en stark förmåga att planera och prioritera dina arbetsuppgifter för att hålla deadlines. När ett problem dyker upp är du först på plats för att försöka lösa det på ett så effektivt sätt som möjligt. Du är en person som driver ditt arbete framåt genom att jobba proaktivt och ta ansvar.

Övrig information
 • Start: Augusti / september
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning
 • Placering: Sätra, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Scanrecos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN

När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Scanreco grundades 1984 i Södertälje och är ett bolag i kraftig organisk tillväxt. Scanreco är idag den ledande OEM-leverantören av professionella fjärrstyrningssystem till internationella kran- och maskintillverkare. Scanreco har utvecklat och levererat tillförlitliga fjärrstyrningssystem till alla delar av världen sedan 1980-talet vilket också varit nyckeln till framgång. OEM-leveransen är kärnaffär än i dag, men flera andra mobila applikationstillverkare har upptäckt Scanreco som leverantör av radio-/fjärrstyrningssystem för olika mobila applikationer. Scanrecos system kommunicerar med kundens system, vanligtvis via CAN-bus kommunikation.

Idag kan du hitta Scanrecos produkter i alla delar av världen. Deras globala närvaro gör att de kan arbeta med världens ledande kran- och maskintillverkare. Scanrecos globala närvaro stöds av ett växande nätverk av dotterbolag och distributörer.