Ingenjör med intresse för teknisk dokumentation till Swedish Net

Ingenjör med intresse för teknisk dokumentation till Swedish Net

Är du utbildad ingenjör med ett stort tekniskt intresse och en utpräglad förmåga att uttrycka dig i skrift? Då är det kanske just dig vi söker till Swedish Nets avdelning för teknisk dokumentation! Swedish Net satsar på ambitiösa talanger och ger därför dig med ingenjörsbakgrund möjligheten att ta en nyckelroll i tekniskt utmanande projekt på säkerhetsklassade anläggningar. Sök redan idag då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Swedish Nets räkning en ingenjör till företagets avdelning som arbetar med förfrågningsunderlag och teknisk dokumentation. Gruppen består av fyra personer med akademisk bakgrund där den gemensamma nämnaren är att de har ett stort tekniskt intresse och är skickliga på skriftlig kommunikation.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Swedish Net.

Arbetsuppgifter

Swedish Net hanterar olika typer av uppdrag där kunden behöver hjälp med säkerhetssystem i form av exempelvis övervakning- och larmsystem. En del kunder kräver större lösningar, och detta är överordnade system som används hos bland annat kriminalvården. I din roll kommer du att författa teknisk dokumentation, och agera expert inom området gentemot kund, genom att sätta dig in i olika typer av befintliga säkerhetssystem hur de är uppbyggda och ihopkopplade samt utreda förbättringar och säkerhetshöjande åtgärder. Du kommer exempelvis att studera och sätta dig in i ritningar över hur systemet kommunicerar digitalt i kundens IT-miljö/nätverk.

Vi ser gärna att du är hemmahörande i Stockholm då du på sikt kommer arbeta på Swedish Nets kontor på Kungsgatan i Stockholm. Du behöver dock vara bekväm med att arbeta några dagar i veckan på Swedish Nets huvudkontor i Hallsberg, framför allt under din första period på Swedish Net. Allt för att sätta dig in i- och skapa rätt förutsättningar i ditt arbete. Allteftersom kommer arbetet kunna utföras mer och mer på kontoret i Stockholm men vi ser gärna att du även framöver, likt övriga kollegor från Stockholmskontoret, arbetar på huvudkontoret cirka en dag per vecka. Swedish Net är behjälpliga med praktiska insatser gällande resor och boende.

Du kommer exempelvis att:
 • Utreda befintliga säkerhetssystem.
 • Ta fram tekniska lösningar för säkerhetssystem
 • Författa tekniska kravspecifikationer
Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsexamen ifrån högskola eller universitet. Swedish Net ser positivt på olika utbildningsbakgrunder och du som söker kan därför ha studerat inom elområdet så som elektronik, elektroteknik eller automation, alternativt IT-inriktning mot datateknik eller nätverkskommunikation.
 • Har mycket god svenska i skrift då du kommer producera mycket textmaterial
 • B-körkort
 • Har erfarenhet (exempelvis genom sommarjobb) av installationer inom larm, tele, datanät eller el
För att du ska trivas i rollen ser vi att du utöver ovanstående krav även har intresse för eller tidigare erfarenhet av:
 • Teknisk dokumentation
 • Arbete inom inbrottslarm, passersystem eller CCTV
 • Intresse för projektledning
 • Nätverkskunskap
Oavsett om du som söker är ny i karriären, eller om du har flera års erfarenhet, kommer du att komma i kontakt med många olika områden och kundsamarbeten. Därför ställer vi stora krav på din samarbetsförmåga, och att du förstår vikten av att lyssna till kundens behov och kan anpassa dig efter rådande situation.
Som person är du noggrann och uthållig i ditt arbete, samtidigt som du är kommunikativ och vågar fråga både kollegor och kunder för att skapa rätt förutsättning för dig själv. I din roll kommer ditt ansvarstagande i både dokumentation, kundrelation och interna dialoger att vara grunden till ett lyckat arbete.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning
 • Placering: Stockholm och Hallsberg
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Teknisk skribent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedish Net är ett konsultföretag specialiserade på skyddsobjekt och anläggningar med höga krav på säkerhet. Företaget grundades 1999 av Markus Selme och har haft en mycket framgångsrik resa. I dagsläget är man ca 30 anställda i företaget, merparten med ingenjörsbakgrund. Företaget befinner sig i ett mycket expansivt skede då man vunnit flera stora avtal. Kunderna återfinns runt om i hela Sverige, men också internationellt.