Informationsspecialist till SaaS-företaget Wide Narrow

Informationsspecialist till SaaS-företaget Wide Narrow

Är du van vid att envist gräva fram information på Internet och från andra digitala informationskällor? Gillar du informationsappar och vill arbeta med de mest moderna informationsverktygen på marknaden? Som Informationsspecialist på Wide Narrow optimerar du informationsflöden åt internationella kunder som Dell, Electrolux, McAfee, SEB, Volvo och Zalando. Vi välkomnar din ansökan snarast då urvalet sker löpande!

Information om uppdraget

Wide Narrow är ett snabbväxande, svenskt teknikföretag som utvecklar och marknadsför den molnbaserade mjukvaran med samma namn. Wide Narrow hjälper analysteams att spara tid och att förbättra sina leveranser.

All analys börjar med information. Analysunderlaget i Wide Narrow samlas in via feeds från kundernas befintliga informationsleverantörer, populära informationstjänster samt Wide Narrows egen bevakning av Open Source. Informationen är nästan uteslutande textbaserad. Ditt jobb är att med diverse sökverktyg säkerställa att kunderna får tillgång till optimerade och automatiska informationsflöden.

Från Stockholmskontoret på Östermalm sköts systemutveckling, försäljning mot Europa och kundservice. Du kommer att arbeta i ett litet team av informationsspecialister och ha regelbunden kontakt med säljare och annan personal i USA och Europa. Både ditt team och övrig personal är mycket erfarna och du kan därför känna dig trygg med att all kompetens och allt stöd du kommer att behöva finns in-house.

Din roll ger dig eget kundansvar, vilket innebär kontakt med seniora och juniora analytiker hos både nya och befintliga kunder i Europa och USA, oftast via webbmöten, telefon och mail, men också via personliga möten. Du hjälper kunden att definiera sitt informationsbehov, därefter arbetar du med en rad olika webbaserade verktyg för konfiguration och integration med Wide Narrow.

Klicka på Play nedan för att se arbetsflödet hos Wide Narrow

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Wide Narrow.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för kundleveranser och löpande uppföljning. Du bidrar också till utveckling och underhåll av företagets egen informationstjänst och deltar i det interna förbättringsarbetet av såväl metodik som tekniska verktyg. Du får också delta i interna affärsutvecklingsmöten tillsammans med hela företaget.

Din roll innehåller:
 • Konfigurering av informationstjänster i olika webbgränssnitt
 • Kvalitetssäkring och underhåll av kundernas informationsflöden
 • Kundkonsultation
 • Identifiering och bedömning av bransch- och ämnesspecifika informationskällor
Tjänsten passar dig som är van vid och gillar informationssökning, med ett intresse för moderna informationsverktyg, t ex Google Alerts, Inoreader och Feedly. Du är allmänbildad och sätter dig snabbt in i bransch- och ämnesvisa informationsbehov. Du vill komma in i ett mindre bolag där du blir synlig. Du får insyn i företagets olika delar och de beslut som fattas på tillväxtresan. På Wide Narrow får du arbeta självständigt och med frihet under ansvar i din roll.

Vi söker dig som
 • 2-3 års arbetslivserfarenhet från annan informationsintensiv yrkesroll, t ex omvärlds- eller mediebevakare, researcher, eller KM
 • Tekniskt intresse med god erfarenhet av att arbeta med digitala informationsverktyg
 • Mycket goda språkliga kunskaper i både svenska och engelska
Det är ett plus om du har kunskap i fler språk.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna, och för denna roll ser vi gärna att du som person är strukturerad, självgående, problemlösande och har en god samarbetsförmåga. Det innebär att du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt och samlar in rätt information som behövs för att komma framåt. Tjänsten innebär stort kundfokus, men även många interna kontaktytor, varför du behöver agera lyhört och använda din kommunikation för att främja goda samarbeten.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Lön: Enligt överenskommelse
 • Placering: Östermalm, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wide Narrows önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Om oss
Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Wide Narrow är en molnbaserad mjukvara som används av analysavdelningar i hela världen. Mjukvaran effektiviserar kundens arbetsflöde för analys och ökar kvaliteten på deras löpande rapportering av slutsatser till interna målgrupper. Bland kunderna märks t.ex. DELL, Electrolux, Ericsson, H&M, McAfee, Sandvik, SEB, SKF, Volvo och Zalando.