IT-säkerhetskonsult på Simovits!

IT-säkerhetskonsult på Simovits!

På Simovits får du att arbeta med IT-säkerhet, en spännande och starkt expansiv sektor. Du får möjligheten att se sidor av företag som få andra får. Som konsult ges du möjlighet att lära dig arbetet och hantverket från grunden och har många spännande och utvecklande år framför dig, där du får jobba med de bästa i branschen.

Information om uppdraget

Ta chansen att arbeta som IT-säkerhetskonsult, i en roll där du kommer att få insyn i säkerhetsarbetet för olika, spännande branscher som t.ex. bank, finans och spelindustri. Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag inom cyber- och IT-säkerhet. Man är ett leveransorienterat konsultbolag (ej resurskonsulting).

Inom rollen kommer du arbeta med IT-säkerhet där en stor mängd varierande uppgifter kräver att du snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter och uppdrag. Du kommer hantera stora informationsmängder där både detaljer och helhet är viktiga att förstå.

En viktig del är att etablera säkerheten inom IT i ett företag så att den omsätts i praktiken: IT-säkerhet handlar om att kunna kommunicera med kunden och lyssna på deras behov då IT-säkerhet tillämpas, dvs det handlar om att kunna delegera och förändra arbetssätt inom en organisation. Därför är det av stor vikt att utfört arbete ska kunna presenteras skriftligt på ett strukturerat och professionellt sätt.

Simovits arbetar med en stor mängd välkända företag och har som mål att erbjuda sina kunder en professionell rådgivning och problemlösning och där IT-säkerhet blir en naturlig del av den totala verksamheten.

Simovits Consulting tar sitt arbete på stort allvar och är måna om att alltid leverera högsta kvalitet.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetskonsult på Simovits får du insyn i en spännande och starkt växande sektor inom informationsteknologi, där du kommer att arbeta med högkvalificerat säkerhetsarbete. Du och dina kollegor är viktiga stöttepelare åt era kunder och ger dem beslutsunderlag i det allt mer viktiga säkerhetsarbetet.

Inom IT-säkerhet ligger mycket fokus på att strukturera upp arbetssätt, sätta rutiner och arbeta med och mot regelverk. Du måste därför ha förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och hantera stora mängder information och kunna skapa dig ett helhetsgrepp. Du tilltalas av att arbeta organisationsorienterat, med förankring och styrning.

Du kommer att arbeta i projektform där ett projekt innehåller olika delar beroende på dess form och utsträckning. Du kan också komma att arbeta mer tekniskt fokuserat, såväl som med kundkontakt och intervjuer.

Som konsult på Simovits arbetar du och dina kollegor huvudsakligen med tre områden:
 • Säkerhetsstyrning, göra riskanalys och arbeta med att sätta upp regelverk hos kund.
 • Säkerhetsgranskningar av kundens befintliga IT-miljö/system
 • Incidentutredning, där du och ev. kollegor går in och gör utredningar och spårar anledningar till inträffad incident
Du kommer normalt att arbeta med några parallella uppdrag och kan arbeta självständigt, såväl som med en eller flera kollegor. Du sitter både ute hos kund och på Simovits Consultings kontor i centrala Stockholm.
Din första tid på Simovits Consulting är upplagd som en inskolningsperiod där du får en fadder och gradvis skolas i in arbetet genom en väl utarbetad plan.

Du kommer att ta plats i ett företag utan hierarki, där du redan från början kan komma in och göra skillnad!

Vi söker dig som

Är analytiskt lagd, är snabb på att sätta dig in i nya arbetsuppgifter och duktig på att presentera det du kommit fram till, skriftligt såväl som muntligt.

Som person är du noggrann, transparent, kreativ och tar ansvar för ditt eget arbete.

Vidare vill vi att du:
 • Är utbildad civilingenjör och/eller PhD inom t.ex. teknisk fysik, data-, elektro- och därtill närliggande ämnen. Du ska kunna uppvisa goda betyg samt ett väl utfört examensarbete.
 • Har 0-5 års arbetslivserfarenhet inom området för dina studier
 • Är intresserad av att arbeta med IT-säkerhet, men behöver ej ha erfarenhet inom området
 • Trivs i en roll som konsult
 • Har förmågan lyssna samt få andra att lyssna.
 • Är socialt lagd och är duktig på att samarbeta för att kunna bemöta alla olika typer av kunder och kollegor.
 • Pratar och skriver flytande svenska och professionell engelska.
 • Att ha fokusområde inom kryptering eller krypto samt att ha skrivit examensarbetet på egen hand är starkt meriterande.
Du får inte förekomma i belastningsregistret.

Simovits sitter i lokaler vid Rådmansgatans tunnelbana och erbjuder bra lön samt humana arbetstider.

Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Skicka in din ansökan omgående då vi går igenom urvalet löpande.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw02@academicwork.se under kontorstid. Ange gärna annonsid i ditt mail.

START: Under hösten, med hänsyn till ev. uppsägningstid

OMFATTNING: Heltid, tillsvidare

ARBETSTID: Kontorstider

PLATS: Stockholm City

KONTAKT: Sofie Söderström

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och har några års arbetslivserfarenhet, är nyutexaminerad eller fortfarande studerar på högskola/universitet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

"Informations- och IT-säkerhet har blivit vardag för företag och myndigheter. Verksamhetens krav på tillgänglighet vägs mot behovet att skydda informationen. Med komplexa IT-lösningar blir det svårare att upptäcka brister. Man antar att allting är tillräckligt bra tills en incident sker.

Simovits Consulting är ett produktoberoende konsultföretag med specialisering inom information- och IT-säkerhet. Deras mål är att erbjuda en långvarig relation till deras kunder där säkerhetsarbetet blir en naturlig del av den totala IT-verksamheten"