IT-inriktad Business Controller sökes

IT-inriktad Business Controller sökes

Har du ett intresse för livsmedel och IT? Vill du utveckla din analytiska förmåga för att bidra till en god lönsamhet för verksamheten? Vi söker dig som vill utvecklas i en stor koncern inom Dagligvaru- och Servicehandeln.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Dagab Inköp och Logistiks räkning en IT-inriktad Business Controller.

Beroende på vilken profiler som söker så finns det möjlighet att erbjudas antingen en anställning som konsult via Academic Work, alternativt en anställning direkt hos vår kund. Ambitionen på sikt är att du ska bli anställd direkt hos kund. Uppdraget kommer att vara på heltid, 40 timmar/v med flex och tillsvidare.

Arbetsuppgifter

Dagab Inköp och Logistik AB är Axfoodkoncernens gemensamma organisation för inköp, varuflödesstyrning, lager och transport till Willys & Hemköp samt butikskedjor inom Axfood Närlivs. Dagab Inköp och Logistik är ett dotterbolag till Axfood AB som är noterat på Nasdaq Stockholm AB:s Large Cap-lista. Dagab uppdrag är att bidra till att optimera försäljning samt minska kostnader inom hela värdekedjan. Målet är att vara Sveriges mest effektiva supportbolag till parti- och servicehandeln.

Ekonomiavdelningen på Dagab Inköp och Logistik består av 22 personer som arbetar med redovisning, ekonomistyrning, planering och uppföljning inom två huvudområden, Inköp och Logistik. Din roll återfinns inom funktionen Affärs- och lönsamhetsanalys.
Som Business Controller är du länken mellan företagsledning, verksamheten, superanvändare och IT. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
 • Utgöra ett stöd till verksamheten via utveckling och implementering av analysstöd
 • Tillsammans med dina kollegor har du ett övergripande ansvar att säkerställa att de metoder och modeller som används för uppföljning och beslutsstöd stödjer företagets kort- och långsiktiga strategi- och affärsmål
Vi söker dig som
 • Har en avslutad eftergymnasial utbildning, meriterande med inriktning mot ekonomi och IT
 • Har minst 1 års arbetslivserfarenhet, gärna inom retail eller annan snabbrörlig bransch
 • Har god erfarenhet av att arbeta med bearbetning, struktur och analys av data
 • Har god system- och datavana och är en stjärna på Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP, SQL eller annan liknande databashanterare
Dagab Inköp och Logistik använder SAP som affärssystem och Microstrategy som verktyg för beslutstöd, tidigare erfarenhet av dessa plattformar är meriterande. Även erfarenhet av ABC-kalkylering är meriterande. De använder Prodacapo som kalkyleringsverktyg.

Som person är du social och utåtriktad. För att trivas i rollen tror vi även att du är analytiskt lagd, strukturerad och har ett driv som gör att du hela tiden utvecklas.

Övrig information
 • Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Torsplan
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Dagabs önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För Dagab Inköp och Logistik är mångfald en affärsmöjlighet. Medarbetarnas breda kunskaper i språk, högtider och mat hjälper dom att spetsa sitt kunderbjudande. De har kommit långt men vill bli ännu bättre och välkomnar en mångfald av sökande till alla sina tjänster.

För mer information besök: Dagab