IT-administratör till fastighetsbolaget Akelius

IT-administratör till fastighetsbolaget Akelius

Till Akelius Lägenheters IT-avdelning söker vi dig med IT-intresse och goda IT-kunskaper som trivs med att arbeta serviceinriktat i rollen som junior operations specialist. Tjänsten är av bred karaktär där du får arbeta hands-on med IT i kombination med administration och support. Tjänsten startar omgående på heltid och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter internt.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Akelius räkning en junior IT-administratör då deras nuvarande går vidare internt till en projektledarroll. Som junior IT-administratör kommer du att bli en del av IT-avdelningen där kollegor hjälps åt och egna initiativ välkomnas. Tjänsten är av bred karaktär där du får mycket eget ansvar. Rollen kombinerar enklare IT-relaterade supportfrågor med administrativa uppgifter kopplat till IT och möjligheterna till att växa internt på företaget är stora.

Akelius är ett av Sveriges största noterade fastighetsbolag som köper, säljer och förvaltar bostäder både i Sverige och utanför landets gränser. Akelius finns idag i sju länder och har stora ambitioner att växa, allt ifrån på IT-sidan till inom fastighetsförvaltningen. På kontoret på Söder arbetar mellan 80-100 personer i blandade roller inom bland annat fastighetsförvaltning, ekonomi och IT.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Akelius. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig sex månader framåt. Det finns goda möjligheter att blir överrekryterad, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

om IT-administratör kommer du arbeta med enklare frågor kopplat till IT-drift och som internt stöd inom IT gentemot den interna organisationen och användarna. Huvuddelen av Akelius IT-drift och IT-support är idag outsourcad till ett stort driftföretag men kommer på sikt att skötas internt. Du kommer at ha mycket kontakt både med externa partners samt vara med och utveckla och underhålla supporten internt.

Du kommer exempelvis att:
 • Ta emot och behandla olika beställningar på exempelvis användarkonton, hårdvara och telefoni
 • Hjälpa organisationen att justera behörigheter inom IT-system samt genomföra kontoförändringar
 • Vara en brygga och ett ansikte utåt och mot flera olika leverantörer som rör Akelius IT-drift
 • Agera problemlösare kring diverse dagliga IT-relaterade utmaningar
Tjänsten passar dig som har studerat något IT-relaterat och söker en första tjänst kopplat till IT, intern service eller administration. Du kommer att arbeta med hela koncernen men främst den svenska marknaden.

Vi söker dig som
 • Har studerat en eftergymnasial IT-relaterad-utbildning inom t.ex. systemvetenskap eller på yrkeshögskola
 • Har ca 1 års arbetslivserfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, goda kunskaper och ett brinnande intresse för IT
 • Talar flytande svenska och engelska, meriterande därtill är tyska och franska
Som person är du ansvarstagande, serviceminded och strukturerad i ditt arbete. Du är duktig på att följa upp frågor gentemot leverantörer och den interna organisationen och du drar dig inte för att lyfta luren om någonting är oklart. Du är en logiskt lagd person som gillar problemlösning och har inga problem med att ta egna initiativ. Det finns mycket kompetens i bolaget och du har bra stöd från kollegor!

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm - Södermalm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Akelius önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på STW01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

[https://www.akelius.se/akelius] Akelius är ett av Sveriges största noterade fastighetsbolag som köper, säljer och förvaltar bostäder både i Sverige och utanför landets gränser. Akelius finns idag i sju länder och har stora ambitioner att växa, allt ifrån på IT-sidan till inom fastighetsförvaltningen. På kontoret på Söder arbetar mellan 80-100 personer i blandade roller inom bland annat fastighetsförvaltning, ekonomi och IT.