IT Lead Teacher till Academy!

IT Lead Teacher till Academy!

Academy är en skola som utbildar inom områden där det råder kompetensbrist på arbetsmarknaden. För att kunna fortsätta erbjuda nya karriärmöjligheter söker Academy efter en IT Lead Teacher som vill ta ett helhetsansvar för IT-programmen inom C# och vara med att driva Academy som bolag till nästa nivå. Den bästa läraren på Academy är någon som har passion för IT och som älskar att lära andra - om det stämmer in på dig borde du söka!

Information om uppdraget

Som IT Lead Teacher kommer ditt huvudfokus vara att säkerställa att deltagarna når lärandemålen och utvecklar sina kompetenser under de 12 veckorna som utbildningen pågår. Det är ingen vanlig lärarroll, Academys syn på lärande innebär att ha korta föreläsningar som sedan följs av praktiska övningar och uppgifter, där din roll är att löpande supportera och ge feedback till deltagarna. Läs gärna mer om The Academy Way och synen på lärande för att få en förståelse för hur lärandet organiseras.

Du erbjuds
 • En kreativ och motiverande lärandemiljö! På Academy är deltagarnas lärande i fokus, om du tycker att det roligaste med utbildning är att arbeta nära studenter och se deras utveckling har du kommit rätt!
 • Nära samarbete med dina kollegor, både i Sverige och andra marknader där utveckling och innovation är en förutsättning för Academys kvalité!
 • Bli en del av Academys Teacher Community och arbeta tätt med Academys Head of Learning Development, som kommer introducera dig till Academys pedagogik.
Läs gärna mer om hur det är att vara lärare på Academy här.

Arbetsuppgifter

Academy bedriver program inom IT, Finance och Technology där IT står för den största delen. Som nästa steg i Academys utveckling rekryterar man därför en IT Lead Teacher som kommer ha helhetsansvar för undervisningen och utvecklingen av IT-programmen. Som IT Lead Teacher kommer du arbeta tätt tillsammans med Academys Program Managers som projektleder programmen. I planeringsfasen kommer du arbeta strategiskt och med din expertis stötta Program Managers i deras arbete med uppbyggnad, innehåll och flöde i programmen. I den operativa fasen kommer du vara lärare på programmen och få arbeta med att lära ut och se den fantastiska utvecklingen studenterna genomgår. Som IT Lead Teacher är du tekniskt ansvarig för specifika delar inom programmet för C# men vi tror att du kommer kunna stötta i fler tekniker i både planering och undervisning.

Du kommer också att:
 • Undervisa deltagare på ett inspirerande och effektivt sätt genom The Academy Way - Academys pedagogik som bygger på praktiskt lärande.
 • Skapa undervisningsmaterial baserat på programinnehåll och Learning Outcomes.
 • Veckovis följa upp studenters utvecklingsprocess genom att mäta deras utveckling, utvärdera deras inlärningskurva och ge feedback.
 • Strategiskt driva utvecklingen av IT-programmen.
 • Agera säljstöd och teknisk expert i workshops och kundmöten med Academic Works slutkunder då ett behov finns för en potentiell företagsspecifik utbildning.
Vi söker dig som

I den här rekryteringsprocessen är det viktigast att du är passionerad för lärande och vill dela med dig av din kunskap till andra. Du känner dig trygg inom din tekniska expertis och givetvis tycker du att det här jobbet låter som det bästa av två världar - IT och utbildning. Det är viktigt att du själv ansvarar för att hålla dig uppdaterad om nya tekniker och vad som sker på marknaden!
 • Mycket goda kunskaper i C# och objektorienterad programmering.
 • Du har goda kunskaper i flera programmeringsspråk och är bevandrad inom hela stacken. Du greppar det moderna och agila arbetssättet att arbeta med versionshantering och iterativ utveckling.
 • Har erfarenhet från att ha coachat/utbildat i tidigare roller. Kanske som lärare, super user internt på ett bolag eller är du den som kollegor kommer till för att få svar eller bolla lösningar.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift, med hänsyn till att våra utbildningar bedrivs i dessa språk.
Det är ett stort plus om du:

* Har goda kunskaper inom några/flera av följande tekniker databaser, MySQL, GIT, Github, JavaScript, CSS, HTML, Dev.Ops, Cloud eller något annan teknik.

Som person är du nyfiken på Academys pedagogik då du brinner för att lära ut! Du är strukturerad och har god förmåga att planera dina läraktiviteter och instruera på ett sätt som gör att alla studenter når sina lärandemål. Du är lojal och ärlig i din kommunikation, vilket är betydelsefullt både i feedback mot studenter och i ditt samarbete med kollegor, samt andra lärare. Academys konstanta feedbackdialog präglar deras kultur på många sätt och som lärare är det otroligt viktigt att både vara lyhörd och flexibel för förändringar.

Kompetenserna som ligger till grund för den här rekryteringen är följande:
 • Flexibel.
 • Strukturerad.
 • Har god samarbetsförmåga.
 • Hög personlig mognad.
Övrig information
 • Start: Våren 2020, enligt överenskommelse.
 • Omfattning: Heltid, inledande provanställning om sex månader.
 • Placering: Academys skola i Kista och kontor i Norrtull.
 • Arbetstider: Kontorstider, resor förekommer i tjänsten och då du under perioder kan komma att utbilda i andra städer, detta bestäms i dialog med din chef.
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Academys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är övertygade om att tiden nu är inne för en ny typ av utbildning. Därför har vi startat Academy, en skola som erbjuder Accelerated Learning Programs. Vi förbereder och utbildar människor med rätt förmågor och ambition för nya utmaningar och karriärer. Det här gör vi genom att kombinera en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad kandidater kan göra imorgon, inte vad de gjorde igår. Samt ett skräddarsytt utbildningspaket som vi tagit fram tillsammans med några av de bästa lärarna inom sina respektive fält. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Academy är en del av Academic Work och vi bygger framtidens skola, idag!