IP-only söker efter Stockholms vassaste nätverkstekniker

IP-only söker efter Stockholms vassaste nätverkstekniker

IP-Only älskar det öppna och fria internet och IP-Onlys bultande hjärta är deras omfattande och ständigt växande nät. Nu söker de dig som är passionerad kring kommunikation, nätverk och IP och vill vara med och koppla upp deras kapacitetskrävande kunder. Känner du dig träffad så tycker vi att du söker redan idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för IP-Onlys räkning Nätverkstekniker till Stockholm och erbjuder nu dig en chans att bli en del av Sveriges ledande nätverksteam. Kom in i trevliga lokaler och utmana en kollega på pingismatch eller lär känna dem över en lunch på alla de restauranger du finner precis runt hörnet.

IP-Only är en utmanare inom telekom som digitaliserar hela Sverige. Deras passion är såväl tekniken som människorna som gör allt möjligt. Hos dem får deras kunder personlig och nära service och du som medarbetare har möjlighet att verka i en organisation som ser individen där du får vara med och påverka. IP-Only växer så det knakar och i dagsläget är de ca 700 medarbetare.

Rollen innebär att du utför förstudier och granskar de underlag som deras säljnära avdelningar tagit fram. Du konfigurerar förbindelser och kundplacerad utrustning och även utrustning i IP-Only's egna infrastruktur. De äger ett av Sveriges största fibernät och har över 13.000 km egen fiberinfrastruktur.

Du erbjuds

Utbildningar inom relevanta områden som tex certifiering i Cisco

Möjligheter att bredda din kompetens för att bli en stark tekniker

En utvecklingstrappa med 4 nivåer som hjälper dig att ständigt utvecklas

* Härliga kollegor i ett team om 20 personer

Detta är en rekrytering, vilket innebär att du kommer vara anställd direkt hos IP-only.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i projektform och vara en viktig del i ett projektteam. Du kommer också att ansvara för egna leveranser där du själv tar helhetsansvaret och håller ihop samarbetet med kund.

Du kommer ha en roll som varierar mellan det tekniska och sociala där du har mycket kontakt med kunder, leverantörer och partners.

Förstudier och granskning av de underlag som deras säljnära avdelningar tagit fram.

Konfigurering av förbindelser och kundplacerad utrustning samt utrustning i IP-Only's egna infrastruktur.

Migrering av nättjänster och på sikt möjlighet till mer ansvar i rollen. Tex. designa nya kundlösningar, ta fram konfigurationsmallar, samt ingå i deras kundteam för teknisk förvaltning.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är en social person med god teknisk förståelse. Vidare har du tidigare arbetserfarenhet som tekniker inom operatörsbranschen eller motsvarande erfarenhet från relevant utbildning inom nätverk.

Det är krav att du har:

God kännedom om IP och nätverk, Ethernetbaserade nät i synnerhet

Kunskaper inom TCP/IP och internet samt de vanligaste protokollens funktioner (BGP, OSPF, ISIS)

* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då arbetsuppgifterna kräver det

Det är meriterande om du:

Har erfarenhet av programmering och kan exempelvis Python och Bash

Är bekant med MPLS och anslutningstekniker för fiber

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och IP-Onlys önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se