Hub & Fleet Manager med teknikintresse till Velove

Hub & Fleet Manager med teknikintresse till Velove

Vissa personer skräms av tanken på att sitta på en kontorsstol hela dagarna. Är du den rastlösa själen som fungerar som absolut bäst när det händer saker hela tiden och där du får arbeta en del med händerna? Då kan du vara personen som på Velove är med och bidrar till hur framtidens e-handelsdistribution kommer se ut.

Information om uppdraget

Marknaden för hemleveranser förändras och växer snabbt samtidigt som den genomgår en kritisk omvandling; Urbanisering, digitalisering, e-handel, ändrade kundpreferenser, ökad miljöhänsyn, och inte minst föråldrade logistiklösningar inom last mile. Velove bygger nu upp ett unikt system för energieffektiva leveranser där paketmottagarens upplevelse står i centrum. Tiderna förändras. Välkommen ombord!

Velove har under några år utvecklat och sålt världens bästa lastcykel. Nu ställer de om till att leverera e-handelpaket till konsumenter genom att kombinera sin lastcykel med cityhubbar i innerstaden och noga utvalda Velovers som har den servicekänsla som dagens konsumenter förväntar sig. Nu är det dags att utvidga verksamheten i Stockholm efter en framgångsrik uppstart, här får du chansen att verkligen vara med på en resa i att sätta konceptet inför uppskalning i stad efter stad i Europa och världen.

Se mer om Veloves lösning här

De har i dagsläget en hubb på Östermalm och planerar att öppna minst två till innanför tullarna under året. Du kommer tillsammans med dina två kollegor ansvara för dessa hubbar och verksamheten i Stockholm. Visst, det kommer vara lite rörigt till en början och ni kommer tillsammans löpande behöva lösa utmaningar som dyker upp, men är du en person som drivs av dessa omständigheter kommer du trivas och kunna bidra otroligt mycket.

Du erbjuds
 • Att få vara med och driva en start-up på sin utvecklingsresa med stort handlingsutrymme och frihet under ansvar
 • Att få bidra med ett betydligt mer klimatsmart alternativ för distribution av paket vilket kommer göra stor samhällsnytta
 • Att vara del av en företagskultur som kännetecknas av att man hjälper varandra, bryr sig om varandra och är engagerade för kundens bästa
Arbetsuppgifter

Som Hub Manager är du ansvarig för att det tekniska, material och utrustning finns till hand och fungerar som det ska för Velovers, dvs. de som distribuerar paketen. Arbetet kommer vara till viss del kvällstid initialt, men på sikt är målet att hitta en process där arbetstiderna i ännu högre utsträckning går mot kontorstider.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Se till att cyklar och annan utrustning underhålls av Veloves mekaniker och ha kontakt med företagets partner som stöttar i mer komplicerad felavhjälpning. Du kommer också felsöka och göra snabba åtgärder på cyklar och annan teknisk utrustning på egen hand och i kontakt med Veloves Support
 • Förbereda hubbarna och se till att alla tekniska förutsättningar finns för att Velovers snabbt och enkelt kan komma i arbete
 • Vid behov samordna snabba förändringar med kunder och internt
 • Etablera nya cityhubbar i staden i samarbete med teamet i Stockholm och expansionsteamet i Göteborg.
 • Se till så att hubben i allmänhet flyter på, och samarbetar över gränserna med dina närmsta kollegor i form av Community Manager och Sales and City Manager.
Denna tjänst passar dig som trivs bäst i en snabb och händelserik miljö och vill vara en stor del att driva Velove till framgång i sina ambitiösa expansionsplaner. Du som har ett tekniskt intresse kommer trivas i miljön att få arbeta med en lastcykel som Velove utvecklat själva, som håller toppklass i branschen och har prisats internationellt. Det passar även dig som delar Veloves vision att med sin verksamhet kraftigt minska koldioxidutsläpp och förbättra miljön.

Vi söker dig som
 • Har någon form av teknisk bakgrund (gymnasieutbildning, arbetslivserfarenhet eller liknande)
 • Har ett teknikintresse och är händigt lagt (specificera gärna i ansökan hur det yttrar sig)
Det är meriterande om du har erfarenhet från en händelserik miljö med högt tempo, exempelvis från restaurangbranschen, som terminalarbetare, mekaniker eller liknande. Utöver att kunna engelska är det även en fördel om du kan svenska.

Som person är du:
 • Självgående i att kunna lösa problem som löpande dyker upp
 • Stresstålig i att du inte tappar modet om det inte alltid går som du planerat eller det dyker upp oväntade utmaningar
 • Samarbetsvillig i att det är främst du tillsammans med dina två Stockholmskollegor som kommer få Stockholmsverksamheten att bli bra, och det innebär att du trivs i en miljö där man hjälper varandra över gränserna för respektives arbetsbeskrivningar
Övrig information
 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare. Arbetstider är vardagar men kvälls- och helgjobb kan förekomma.
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Rekryteringsprocessen består av intervjuer och tester. Den hanteras av Academic Work och Veloves önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Distribution
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på Veloves hemsida