Head of Direct Sales till Miele

Head of Direct Sales till Miele

Vill du ta din an en leddarroll och vara med och driva försäljningen på ett innovativt företag med ett av branschens mest eftertraktade varumärken? Miele är företaget som i 120 år tillverkat premiumprodukter inom hushålls- och vitvaror och är idag en av de starkaste aktörerna på marknaden världen över. Nu söker de dig som vill ta dig an en spännande, bred och ansvarsfull roll med såväl personalansvar som strategiskt och operativt arbete för att öka försäljning i butik och digitalt. Läs vidare och sök tjänsten idag!

Information om uppdraget

Miele är det oberoende familjeföretaget, den internationella hushållstilverkaren som är Immer Besser - Alltid bättre! Företaget grundades 1899 i Tyskland och är idag en stor spelare på världsmarknaden med hushållsprodukter inom premiumsegmentet. I företagets repertoar finner du bland annat tvättmaskiner, diskmaskiner, kyl & frys, dammsugare och kaffemaskiner.

Det svenska huvudkontoret inklusive showroom ligger i Solna och här välkomnas kollegor och gäster till en fantastisk känsla av kvalitet och kunskap bara man kliver innanför dörren. Utöver detta finner du deras berömda butik mitt i stan på bästa adress på Kungsgatan. Tillsammans utgör showroomet och butiken det som Miele kallar Miele Experience Center - Helt enkelt ställen där ambitionen är att kunden får en enastående upplevelse och ett kundbemötande i världsklass!

Utöver detta sker försäljning via återförsäljare och numera också alltmer via en relativt ny e-commercelösning via sin egen hemsida. Nu söker de efter en Head of Direct Sales med ansvar för säljet i såväl Miele Experience Center som på hemsidan. Detta är en bred och utmanande roll där största vikt läggs vid ambition, rätt inställning och framförallt serviceanda av högsta nivå! Här finns goda förmåner, möjlighet att påverka och komma med input samt goda chanser till intern utveckling. Häng på!

Du erbjuds
 • En ledarskapsroll med både bredd och spets
 • Ett stabilt bolag som satsar på personalens utveckling
 • Goda förmåner
Arbetsuppgifter

Som Head of Direct Sales på Miele sträcker sig ditt ansvar över både den fysiska som den digitala miljön - där den bästa av service och det bästa av sälj äger rum. Du ansvarar över sex personer och har en nytillträdd Team Leader till hjälp. Bredden i rollen förutsätter att du både är en people person och stark på arenan för e-commerce.
Du kommer till exempel att:
 • Ha personalansvar över både Team Leader och rådgivarna som arbetar i Mieles butik och Showroom. Detta inkluderar coaching, uppföljning och stöttning
 • Identifiera, sätta och implementera strategier som lockar konsumenter till de fysiska miljöerna, events och till hemsidan
 • Ta högsta ansvaret för Mieles satsning på e-commerce vilket innefattar både operativa och strategiska delar samt mycket kontaktskapande med marknad, sälj och fler interna kontaktytor
 • Arbeta efter att, i allt du gör, förmedla Mieles premiumkänsla och vision om bästa service och kundupplevelse
Vi söker dig som
 • Har minst 2 års arbetslivserfarenhet från en ledarroll inkluderat personalansvar alternativt team leader-ansvar
 • Har arbetslivserfarenhet från retail-branschen och B2C
 • Har 1-2 års arbetslivserfarenhet inom och stor förståelse för e-commerce och/eller digital marknadsföring
 • Har en förmåga att tänka affärsmässigt och säljstrategiskt samtidigt som du aldrig tummar på service och bästa kundbemötande
 • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat
Det är meriterande om du
 • Har en universitets- eller högskoleexamen inom relevant område
 • Har arbetslivserfarenhet inom vitvaru-branschen
 • Har arbetslivserfarenhet inom ett premiummärke
Som person är du:
Serviceinriktad, Flexibel, Initiativtagande, Affärsmässig och besitter en Personlig mognad

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Solna, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mieles önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Miele är sedan grundandet 1899 ett oberoende familjeföretag som känner samma ansvar i förhållande till ägare, anställda, kunder och leverantörer som till miljö och samhälle.

Företaget är inriktat på tillverkning av hushållsmaskiner för kök, tvätt- och golvvård samt tvätt- och diskutrustning för professionell användning och medicin- och laboratorieteknisk utrustning (Miele Professional). Den strategiska visionen är att vara världens mest pålitliga och eftertraktade premiumvarumärke.

Miele erbjuder sina kunder produkter med höga ambitioner vad gäller livslängd, prestanda, användarkomfort, energieffektivitet, design och service. Det är det som menas med valspråket Immer besser som redan grundarna Carl Miele och Reinhard Zinkann tryckte på sina maskiner, och som präglar Miele ännu idag.