Har du ett stort tekniskt intresse och vill jobba kundnära?

Har du ett stort tekniskt intresse och vill jobba kundnära?

Är du en person som inte är rädd att gå utanför din comfort zone? Har du samtidig ett stort tekniskt intresse och är redo att ta dig an en roll där du kan växa med ansvar? Då tror vi att Swema och rollen som innesäljare kan vara något för dig!

Information om uppdraget

Academic Work söker en teknisk säljare till Swema, detta då de nu ska satsa mer på nykundsbearbetning och innesälj. Swema tillverkar, utvecklar, säljer, hyr ut och kalibrerar produkter såsom mätinstrument, datalogger samt givare till fastigheter och industrin. Med över 70 år i branschen erbjuder de kvalitet och väl anpassade produkter för den svenska och internationella marknaden.

Swemas kontor och produktion ligger i det så kallade Swema-huset med gångavstånd från Hökarängens T-banestation i Farsta, bara 21 minuter från T-centralen. I Swema-huset Swema-huset arbetar idag 19 personer, både på kontoret med roller som administratör, ekonom, säljare, produktutvecklare och VD, men också i produktionen där Swemas instrument repareras och kalibreras. Du välkomnas till ett familjärt gäng där alla har sina egenskaper och erfarenheter att dela med sig av. För att trivas i rollen tror vi att du är orädd och vågar kasta dig in i arbetet och samtidigt att du är en lagspelare som uppskattar det sociala på kontoret och som drivs av att utveckla goda relationer med dina kunder.

Rollen som teknisk innesäljare innebär att du kommer arbeta med att prospektera och ringa nya kunder, du kommer också att få följa upp befintliga kunder och arbeta med merförsäljning. Du kommer att få lära dig Swemas tekniska produktportfölj, allt eftersom du kommer in i arbetet. Arbetet sker främst inifrån kontoret men på sikt ser vi att du gärna vill ta dig an egna kundbesök och vara med på mässor. Du kommer jobba tillsammans med Kjell och David som idag är tekniska kundansvariga och få lära dig av dem, båda har lång erfarenhet inom branschen och av att arbeta på Swema. Din närmsta chef blir Carl, som också är delägare. Det var hans familj som övertog Swema 1984 av grundaren.

Rollen innebär varierande arbetsuppgifter och utvecklingsmöjligheter inom exempelvis försäljning, marknadsföring eller som exempelvis produktägare. Du kommer få lära dig allt ifrån hur produktionen fungerar, till utveckling och försäljning av Swemas tekniska produktportfölj. Swema letar efter dig som vill vara med och utvecklas tillsammans med företaget och i rollen och som ser detta som en långsiktig möjlighet att växa på det professionella planet!

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Swema.

Arbetsuppgifter

Som teknisk innesäljare kommer du arbeta från kontoret med att prospektera och bearbeta nya kunder. Du kommer hjälpa till att följa upp befintliga kunder och arbeta med merförsäljning. Att uppdatera och underhålla kundregister kommer även ingå i din roll.

Tjänsten passar dig som nyligen gått ut tekniskt gymnasium eller högskola och som har ett brinnande tekniskt intresse. Du trivs med att ha kontakt med många olika människor och att skapa goda relationer.

Vi söker dig som

Vi söker dig som
  • Är nyexaminerad, där du som minst har en gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning
  • Har ett stort tekniskt intresse, vi ser gärna att du även har det som en hobby
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, det då du kommer behöva använda dig av båda språken i arbetet
Det är meriterande om du har en teknisk högskole- eller universitetsutbildning men det är inget krav, ditt tekniska intresse och din personlighet är viktigast!

Som person är du orädd och vågar kasta dig in i arbetet och ta initiativ, exempelvis tycker du det är en rolig utmaning att ringa kunder trots att du inte kommer att kunna svara på alla eventuella frågor på en gång. Du har förmåga att strukturera upp ditt arbete och hålla många bollar i luften samtidigt. Du ser motgångar som något som ska övervinnas och ger inte upp i första taget. På Swema är du en i säljteamet och du tycker det är lätt, roligt och intressant att samarbeta med olika kollegor och kunder.

Övrig information
  • Start: Så snart som möjligt
  • Omfattning: heltid, tillsvidare med 6 månaders provanställning
  • Lön: fast månadslön enligt överenskommelse
  • Placering: Pepparvägen 27, Farsta, Stockholm
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swemas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swema är ett företag som tillverkar och säljer mätinstrument, datalogger och givare för luftflöde, lufthastighet, differenstryck, temperatur, IR-temperatur, luftfuktighet, ljud mm. Hos Swema hittar ni ett brett sortiment av mätare för fastigheter och industri!