HR-student till Biolit

HR-student till Biolit

Känslan av att få vara den som tagit fram en riktigt bra kandidat på Linkedin, som sedan får jobbet och därefter växer inom företaget är kanon. Att få vara den som vart startskottet för att fylla det tekniska kompetensglappet, är både utvecklade för dig som person men också för företaget. Om du pluggar, och söker ett meriterande jobb inom HR samtidigt som du får utmana hur du säljer in tjänster till kandidater så ska du söka rollen som Talent Researcher till Biolit.

Information om uppdraget

Biolit har värdeorden stolthet, glädje och frihet som genomsyras i hela organisationen och är deras drivkraft för att anställda och samarbetspartners ska trivas. Biolit jobbar med att hitta specialister och konsulter med tech-kompetens som de sedan hjälper sina kunder med.

I dagsläget jobbar en HR-ansvarig med främsta rekryteringen men behöver en stöttning när det kommer till att searcha fram kandidater. Det är här du kliver in,ta chansen och var den som kliver ut med din examen med väldigt goda erfarenheter för framtiden.

De sitter i fina lokaler mitt i stan, på Sveavägen och är där 50 anställda. Tjänsten är på deltid och stäcker sig runt två dagar i veckan, det är flexibelt med dagar och går enkelt att anpassa efter ditt skolschema.

Detta är ett konsultuppdrag på 6 månader med möjlighet till förlängning. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Du erbjuds
 • En möjlighet att jobba i en spännande och innovativ bransch i teknikens framkant
 • En dedikerad konsultchef och karriärspartner från Academic Work som är mån om din utveckling framåt
 • Jobba nära ansvarig rekryterare och lära dig inom rekrytering
Arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift är att få vår kund att växa och få den vassaste tech-styrkan på marknaden. Din roll innefattar kontinuerlig dialog med intressanta kandidater. Du letar efter tech-kompetens och är duktig på att övertyga dem om vilka stora möjligheter som finns i organisationen. För att hitta rätt målgrupp är du nytänkande och kreativ i dina sökvägar och nätverkande.

Detta gör du genom att:
 • Bygga nätverk på Linkedin och searcha fram kandidater
 • Ringa samtal till kandidater och berätta mer om företaget
 • Boka in möten med kandidater vid fångat intresse
Vi söker dig som
 • Är student och pluggar personalvetenskap eller liknande
 • Har tidigare jobbat med liknande arbetsuppgifter, det kan exempelvis vara från sälj eller i en rekryterarroll
 • Har goda kunskaper i svenska både tal & skrift då kommunikationen sker på språket
Det är meriterande om du:

* Jobbat med tech-search innan

Som person är du:
 • Självgående och strukturerad där du tar ansvar för ditt arbete och själv driver processerna framåt
 • Du är optimistisk, ser möjligheter och drivs av att se kreativa förbättringar
 • Orädd, då det innebär mycket kontakt med personer som inte sökt till företaget innan
Övrig information
 • Start: Så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: City
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan tas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Deltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se