HR-konsult till Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad

HR-konsult till Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr och ambitionerna är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Information om uppdraget

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med cirka 16000 anställda. Förvaltningen ansvarar bland annat för drift och utveckling av kommunens drygt 140 grundskolor och omkring 30 gymnasieskolor samt hanterar stadsgemensamma frågor inom förskolan i samverkan med stadsdelnämnderna.

Avdelningen för personal- och kompetensförsörjning utgör en tydlig partner till kärnverksamheten och svarar för förvaltningens arbete med arbetsgivarfrågor. Just nu söker man medarbetare till HR-enheten, en av avdelningens fyra enheter. HR-enheten har i uppdrag att bland annat utgöra ett konsultativt stöd till chefer inom personalfrågor, ansvara för förvaltningens övergripande arbetsmiljöarbete samt genomföra utbildningar inom personalområdet.

HR-enheten står nu inför en omorganisering för att tillgodose verksamhetens behov av både operativt och strategiskt stöd. Den nya organisationen innebär en förstärkning av 6 medarbetare och en tydligare ansvarsfördelning i grupper som leds av samordnare. Fyra av tjänsterna är tillsatta sedan tidigare rekryteringsomgångar. Nu har du möjlighet att ta någon av de tre återstående tjänsterna och bli en del av det nya arbetslaget som ska leverera hög service och starkt stöd inom HR-området. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

I din roll som HR-konsult erbjuds du ett omväxlande och spännande uppdrag där du kommer att arbeta med verksamhetsnära personalfrågor och stödja huvudsakligen rektorer och deras ledningsgrupper i sitt verksamhets-, personal- och arbetsgivaransvar. Arbetsuppgifterna är breda med tyngd inom det arbetsrättsliga området såsom lag- och avtalstolkning, fackliga kontakter, rehabilitering och komplexa personalärenden.

HR-enheten arbetar med ett konsultativt förhållningssätt och grunden är att var och en tar ett tydligt ansvar för sitt eget verksamhetsområde samtidigt som man ständigt ser till helheten och hjälper varandra vid behov.
Utöver det verksamhetsnära chefsstödet kommer du även tillsammans med kollegor att delta i och driva strategiskt utvecklingsarbete samt utforma och genomföra utbildningsinsatser.

Vi söker dig som
  • Har högskolexamen från personalvetarprogrammet eller annan utbildning som vi bedömer är likvärdig (krav på arbetsrätt från högskola)
  • Har minst 3 års erfarenhet av brett, kvalificerat HR-arbete med tyngdpunkt på åtminstone ett av områdena arbetsrätt, rehabilitering eller omställning
  • Har erfarenhet av arbete med fackliga parter
  • Har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
Det är meriterande om du har erfarenhet från kommunal verksamhet och dess avtalsområden.

Ditt arbetssätt kännetecknas av en problemlösande analysförmåga där du aktivt och på ett självgående sätt arbetar för att uppnå goda resultat. För att lyckas i rollen krävs att du är initiativtagande, uthållig och har lätt för att möta förändrade förutsättningar och krav. Du kommer att ha ett nära samarbete med kollegor, verksamhetens chefer och andra aktörer där din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är av största vikt. I ditt arbete agerar du även med stor grad av personlig mognad och integritet.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare
  • Lön: Fast lön enligt överenskommelse
  • Placering: Hantverkargatan, Stockholm
  • Sista ansökningsdag: 20 juni 2018
  • Kontaktuppgifter: Malin Andersson, rekryteringsadministratör, 08-562 467 06
Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid.

Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Läs mer på Stockholm Stad