HR-Manager till Dinair sökes!

HR-Manager till Dinair sökes!

Vill du arbeta på ett bolag som värnar om miljön? Har du ett brinnande intresse för HR och erfarenhet av att ha personalansvar? Nu söker svenskgrundade bolaget Dinair en HR-Manager!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Dinairs räkning en HR-manager.

Dinair är en av Europas största tillverkare och leverantörer av luftfilter med över 30 års erfarenhet av luftfilter och luftrening. Företaget sysselsätter över 350 medarbetare och har egen tillverkning och produktutveckling. Huvudkontoret ligger i Vadstena och säljkontor med hämtlager finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Helsingfors och Riga. Dinair har hela tiden det gröna tänket i bakhuvudet. Det är en viktig del av deras arbete och någonting som de strävar efter- att utmana och utveckla sig själva och deras produkter för att bli ännu bättre och framförallt ännu grönare.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Dinair.

Arbetsuppgifter

Som HR-Manager kommer du arbeta med Finland, Danmark, Norge tillsammans med en HR-stab som sitter i bland annat Tyskland och Lettland. Du kommer att sitta i Stockholm tillsammans med säljorganisationen som består av cirka 8 personer. Rollen kommer omfatta cirka 25 resor per år, vilket innebär att man är ute varje vecka och rör på sig. Dina närmsta chefer kommer att vara VD:n från Sverige, samt HR-direktören som sitter på kontoret i Holland.

Som HR-Manager kommer du främst att vara involverad i tjänstemannaavtalen. Du kommer även ha det övergripande ansvaret för rekryteringen, och sätta upp rutiner för exempelvis GDPR och huruvida bolaget ska arbeta utifrån det regelverket.

Vidare kommer du att se till att Dinair följer arbetsmiljölagar. Mycket av arbetet handlar om att bygga upp en skandinavisk HR-funktion med hjälp av support från Tyskland. Man kommer ha en stöttande roll ut mot plats- och produktionschefer, vilka är cirka 15 stycken inom olika avdelningar.

Du kommer till exempel att:
  • Skapa rutiner kring olika delar, exempelvis GDPR
  • Se till att Dinair följer arbetsmiljölagar
  • Ansvara för rekryteringsprocesserna
  • Försvenska rutiner och policys för att sedan implementera dem
Tjänsten passar dig som har en bakgrund inom HR-segmentet och förmågan att arbeta brett inom området. Vidare har du tidigare arbetat i en roll med stort personalansvar och mjuka värden.

Vi söker dig som
  • Har en högskoleutbildning inom humaniora eller motsvarande arbetserfarenhet
  • Har arbetserfarenhet av personalledning och tidigare arbetat med personalfrågor
  • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska språket då du dagligen kommunicerar på båda språken
Det är meriterande om du

* Har erfarenhet inom olika HR-/personalsystem

Som person är du genuint intresserad av att arbeta med människor. Du är lyhörd och går in i djupet för att tänka på personalen. Vidare är du flexibel, och räds inte för att du med korta puckar kan behöva fara iväg för att lösa diverse problem som kan uppstå. I rollen som HR-manager krävs det att du är självgående, då du är ensam i rollen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Dinair är ett företag som tillverkar och utvecklar filter som skyddar människor, processer och miljö. Deras unika system för balanserade filterval optimerar och förbättrar filtrering och arbetsmiljö samtidigt som energiförbrukning och CO utsläpp kan minimeras. Läs gärna mer om Dinair på deras hemsida.