HR-Koordinator till globala Stora Enso, start omgående!

HR-Koordinator till globala Stora Enso, start omgående!

Vi söker dig med erfarenhet sedan tidigare av rekrytering och ambitioner för att samla värdefull erfarenhet från ett världsledande företag inom hållbar skogsindustri. Stora Enso driver ett internationellt Traineeprogram med start i höst och behöver nu en orädd och självgående medarbetare till kampanjandet och rekryteringen till detta eftertraktade program!

Information om uppdraget

Academic Work söker en HR-Koordinator till Stora Enso i Stockholm. Stora Enso är en en skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar. Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper. Stora Enso har ca 26 000 medarbetare världen över.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Stora Enso. Uppdraget kommer att vara på heltid och initialt sträcka sig fram till mars 2019. Efter uppdraget finns möjlighet till fortsatt förlängning av konsultrollen hos någon av Academic Works andra uppdragsgivare.

Arbetsuppgifter

Som HR-koordinator kommer du arbeta med marknadsföringen och rekryteringen av kandidater till Stora Ensos Global Trainee Program som finns i Finland, Lettland, Storbritanien, Kina, Tyskland, Sverige, Polen, Österrike, Nederländerna och Tjeckien.

Du kommer till exempel att:
 • Göra urval i rekryteringsprocesser
 • Följa upp och rapportera till respektive lands HR-avdelning om rekryteringen
 • Koordinera intervjuer mellan kandidater och chefer
 • Skicka ut tester och anställningskontrakt
 • Arbeta med kampanjerna för att nå målgruppen Young Professionals
Tjänsten passar dig som vill arbeta i en internationell miljö med rekrytering. Du gillar arbeta med många lösa trådar samtidigt men missar heller aldrig att knyta ihop dessa. Som person är du bekväm med att ta ett stort eget ansvar och har förmåga att inge förtroende och skapa goda relationer. Du tar egna initiativ, är ansvarsfull och kan prioritera och planera ditt arbete självständigt. Vidare ser vi också att du har ett starkt utvecklingsfokus och är en problemlösare som gillar utmaningar.

Vi söker dig som
 • Talar och skriver engelska och svenska på en mycket professionell nivå.
 • Har minst 1 års erfarenhet av att arbeta med rekrytering och koordinering av kandidater
Det är meriterande om du
 • Har arbetat med talangprogram och målgruppen young professionals tidigare
 • Har arbetat med rekrytering internationellt
 • Har eftergymnasial utbildning inom relevant område så som personalvetare eller beteendevetenskap
För att trivas i rollen ser vi att du är en person som värdesätter att göra ett ordentligt jobb, är stresstålig och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt. Att komma med lösningar på problem är någonting du drivs av och du sprider en god stämning runt omkring dig. Du har ett naturligt lugn och känner trygghet i att arbeta rutinmässigt och självständigt.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Klarabergsviadukten, Centralt i Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stora Ensos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

[Stora Enso](länk till företags hemsida) är en skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar. Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper. År 2017 uppgick omsättningen till 10,0 miljarder euro och Stora Enso har omkring 26 200 anställda runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Helsingfors i Finland. Bolaget återfanns på sjunde plats i en internationell rangordning av skogs-, pappers- och förpackningsföretag efter omsättning år 2015. Under de två första kvartalen 2018 placerade sig Stora Enso som det europeiska skogs- och pappersindustribolag som hade näst högst vinst efter skatt. Stora Enso beskriver sig själv som ett världsledande företag inom hållbar skogsindustri. Stora Enso ingår i Global 100-listan över världens mest hållbara företag och är även inkluderat i Dow Jones Sustainability Index och FTSE4Good Index.