HR-Assistent till globala Stora Enso 2-3 dagar/v. fram till sommaren!

HR-Assistent till globala Stora Enso 2-3 dagar/v. fram till sommaren!

Drömmer du om en framtid inom HR? Då bör du spana in det här! Hos Stora Enso får du chansen att utvecklas och lära dig av personer som varit i branschen i många år, helt enkelt ett guldläge för dig som vill arbeta på en HR-avdelning efter dina studier. Är du en initiativtagande person som gillar att ta ansvar där det behövs och är flexibel för olika arbetsuppgifter? Då är det verkligen dig vi söker, tveka inte att söka tjänsten redan idag, då vi arbetar löpande med ansökningar under processens gång!

Information om uppdraget

Academic Work söker en HR-Assistent på deltid till Stora Enso i Stockholm. Stora Enso är en en skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar. Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper. Stora Enso har ca 26 000 medarbetare världen över.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult på hos Stora Enso. Uppdraget kommer att vara på deltid på ungefär 2-3 dagar/v enligt överenskommelse och pågå fram till sommaren. Efter uppdraget finns möjlighet till fortsatt förlängning av konsultrollen hos någon av Academic Works andra uppdragsgivare.

Arbetsuppgifter

Tjänsten passar dig som vill arbeta i en internationell miljö med HR-relaterade arbetsuppgifter. Du gillar arbeta med många lösa trådar samtidigt men missar heller aldrig att knyta ihop dessa. Som person är du bekväm med att ta ett stort eget ansvar och har förmåga att inge förtroende och skapa goda relationer. Du tar egna initiativ, är ansvarsfull och kan prioritera och planera ditt arbete självständigt. Vidare ser vi också att du har ett starkt utvecklingsfokus och är en problemlösare som gillar utmaningar.

Därmed kommer du till exempel att:
 • Hjälpa till med interna systemet Grow och rekryteringsprocessen
 • Ta fram riktlinjer för onboarding av nya medarbetare
 • Skriva användarmanualer för ATSet Taleo
 • Bistå med hjälp i att uppdatera varumärket Stora Enso på b.la. intranätet, sociala medier och arbetsbeskrivningar
 • Hjälpa till med andra administrativt förekommande arbetsuppgifter i projektet
Vi söker dig som
 • Studerar relevant akademisk utbildning och har minst 6 månader kvar av studierna
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som skrift
 • Har en god administrativ förmåga, förslagsvis har du arbetat med liknande arbetsuppgifter
I denna process kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, skriv därför tydligt i ditt personliga brev varför just du passar för tjänsten. Som person är du noggrann och väldigt strukturerad och har en god problemlösningsförmåga. För att kunna ge bästa service till kunderna är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och inte tummar på kvalitén. Utöver det tror vi att du har en initiativtagande förmåga och kan arbeta självständigt och snabbt.

Övrig information
 • Start: Omgående med löpande introduktion
 • Lön: Timbaserad lön
 • Placering: Stockholm City
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Stora Ensos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Som deltidskonsult på Academic Work blir du en del av vårt konsultnätverk och har för varje uppdrag en ansvarig konsultchef som finns tillgänglig under hela din anställningsperiod. Konsultchefens uppgift är att säkerställa att du trivs på din arbetsplats men också att du utvecklas och vi arbetar aktivt för att kunna hjälpa dig vidare mot spännande tjänster såväl under din studietid som efter din examen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent, HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

[Stora Enso](länk till företags hemsida) är en skogsindustrikoncern med verksamhet i fyra världsdelar. Företaget arbetar huvudsakligen inom områdena förpackningar, produkter av biomassa, träprodukter och papper. År 2017 uppgick omsättningen till 10,0 miljarder euro och Stora Enso har omkring 26 200 anställda runt om i världen. Huvudkontoret ligger i Helsingfors i Finland. Bolaget återfanns på sjunde plats i en internationell rangordning av skogs-, pappers- och förpackningsföretag efter omsättning år 2015. Under de två första kvartalen 2018 placerade sig Stora Enso som det europeiska skogs- och pappersindustribolag som hade näst högst vinst efter skatt. Stora Enso beskriver sig själv som ett världsledande företag inom hållbar skogsindustri. Stora Enso ingår i Global 100-listan över världens mest hållbara företag och är även inkluderat i Dow Jones Sustainability Index och FTSE4Good Index.