Gruppchef inom logistikplanering

Gruppchef inom logistikplanering

Just nu söker vi för kunds räkning, placerad i Norrort, en gruppchef till avdelningen logistikplanering. Har du erfarenhet av ledarskap, några års erfarenhet av logistikplanering (meriterande inom bygg-/industribranschen) samt trivs i en kontext som är under uppbyggnad och utveckling? Då har du chans att söka detta spännande vikariat på 1 år med start i september. Du söker dig då till ett väletablerat bolag inom byggsektorn.

Du förväntas leda ett mindre team om 3 personer, som planeras växa till åtminstone det dubbla under tiden som vikariatet löper. Samtidigt som du leder andra arbetar du med planeringen av logistikflöden och arbetar med att säkerställa effektiva ledtider genomgående i projekten.

Information om uppdraget

Du kommer att ansvara för två arbetsledare som arbetar ute på projekt samt ytterligare en kollega som parallellt med dig arbetar med logistikplanering. Avdelningen du kommer att jobba på är under uppbyggnad vilket innebär att du kommer få vara del i ett kreativt förändringsarbete där strukturer ska fortsätta att utvecklas samtidigt som din personalstyrka växer. Kontinuerligt vidgas materialhanteringen på avdelningen vilket i sin tur leder till än mer planering av större flöden. Med planering av logistiken innebär det att du säkerställer att vi har rätt material ute på våra projekt vid rätt tidpunkter samt att du säkerställer att samtligt material levereras vid rätt tidpunkt för att inte stoppa några av våra ledtider vidare i projekt. Vi arbetar i nuläget mot ett tiotal projekt där du säkerställer att koordinering hela tiden görs enligt lagda planer och strukturer.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult. Arbetstiderna är förlagda under kontorstid och du utgår som sagt från kontoret. Du kommer givetvis också vara ute på bolagets byggen vid tillfälle.
Du rapporterar till övergripande logistikchef. Avdelningen består idag av dryga 40 medarbetare.

Arbetsuppgifter

För att trivas i rollen behöver du vara lösningsorienterad och med en tydlig framåtanda att arbeta med projekt och utveckling. Vi har kommit en bra bit för att standardisera arbetssätt och arbeta effektivt. Då utvecklingen sker till desto fler projekt, med fler materialval och bredare ut i landet är det en påbörjad struktur som skall breddas desto mer, där du blir en ovärderlig kraft i arbetet.

Eftersom denna avdelning är under uppbyggnad kommer nätverkande internt bli en viktig del av ditt arbete - där du tar initiativ till hur ni samarbetar med olika grupper och arbetslag inom företaget.

Vi söker dig som

Det är ett krav att du:
  • Har flerårig arbetslivserfarenhet inom logistikplanering (helst inom bygg-/industri)
  • Har ledarerfarenhet
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt i engelska i tal
  • Med enkelhet tar till dig nya affärssystem
  • Trivs och är van med att jobba i en miljö som kräver kreativitet, problemlösning och förändringsarbete.
Som person är du:

Relationsskapande och kommunikativ

Van och duktig på att jobba under högt tryck och med att hantera många arbetsuppgifter parallellt

Strukturerad och bra på att prioritera mellan arbetsuppgifter

Positiv attityd och lojal gentemot din arbetsgivare.

Övrig information
  • Start: Början av September
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Norrort
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ste02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se