Gruppchef hantverkare till JM

Gruppchef hantverkare till JM

På JM är du med och driver utvecklingen framåt och tillsammans bygger vi framtidens samhällen. Vi söker nu en Gruppchef inom produktion till JM AB Stockholm Produktion.

Information om uppdraget

Som Gruppchef ansvarar du för strategisk och långsiktig kompetensförsörjning samt utveckling av våra hantverkare. Du rapporterar till Chef för produktionsenheterna Stom, Inredning och Fasad och sitter i den ledningsgruppen. I det dagliga arbetet samverkar du med Platschefer och Arbetschefer. Som Gruppchef arbetar du löpande med att rekrytera, introducera, utveckla och behålla medarbetare. Du kommer arbeta såväl strategiskt som operativt.

Arbetsuppgifter

På avdelningen sker ett nära samarbete mellan gruppcheferna och de har möte en gång i veckan där de delar utmaningar, tips och best practice.
 • Genomförande av mål- och utvecklingssamtal för ca 120 hantverkare ute på våra olika byggarbetsplatser i Stockholm
 • Ansvara för att planera och bemanna organisationen med tillgänglig personal
 • Samverka med berörda platschefer inom personalfrågor
 • Arbetsmiljöansvar enligt delegeringsordning
 • Ansvara för att rehabiliteringsplaner blir upprättade och genomförda
 • Rekrytering, introduktion och kompetensutveckling av personal
 • Upprätthålla och utveckla lokala fackliga relationer
Vi söker dig som

Vi söker dig som tidigare har varit chef eller ledare, exempelvis som konsultchef, gruppchef eller motsvarande roll du har ansvarat för processerna kring introducera, utveckla, behålla och avsluta medarbetare. Det är meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen och har kunskaper inom byggavtalet. Mycket goda kunskaper i svenska såväl i tal som i skrift och B-körkort är ett krav.

Som person är du drivande och målinriktad, du brinner för ledarskap och en vilja att skapa engagemang hos dina medarbetare. I rollen kommer du att ha många kontaktytor vilket gör att du behöver ha lätt att kommunicera med människor. Vidare har du lätt att hantera nya, oväntade och komplexa situationer därför är det bra om du är van att hantera svåra samtal. Du analyserar och drar lärdom av fattade beslut och resultat i syfte att utveckla och förbättra verksamheten.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och motivering till såväl tjänsten som till JM som företag. Bifoga därför ditt CV och personliga brev där det framkommer.

Övrig information
 • Start: Omgående/Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid 38,75 h/vecka
 • Semester: 6 veckors semester och ingen övertidsersättning
 • Placering: Frösunda , Stockholm
 • Övriga förmåner: Rätt till tjänstebil efter provanställningens utgång
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos JM och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Nyckelord: HR, Human Resources, personal, consultant manager, bemanning, recruitment, HR-Generalist
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På JM ska du kunna prestera och få nya utmanande arbetsuppgifter när de gamla blivit för små. Vi vill skapa förutsättningar att du kan känna stolthet över din karriär och det gör vi genom att tänka långsiktigt i allt vi gör. De hus vi bygger i dag ska stå i minst hundra år. De ska bli hem åt människor som ännu inte är födda och därför är hållbarhet vårt ansvar och vår ambition. Vi har lyft in FNs globala mål för hållbar utveckling i vår verksamhet, det innebär olika åtaganden som till exempel att år 2030 ska JMs klimatpåverkande utsläpp vara nära noll och att 20% av våra hantverkare ska vara kvinnor. Genom att arbeta hos oss är du med och förändrar branschen.