Gruppchef Mekatronik till Mycronic

Gruppchef Mekatronik till Mycronic

Mycronic är ett företag i framkanten av elektronikindustrin, deras världsledande och unika lösningar inom produktionsutrustning påverkar framtidens teknologi. Och deras teknologi finns överallt. I jetmotorer som reser över världen. I människor som pacemakers som fortsätter att rädda liv. Även i rymden, där NASAs robot utforskar Mars. Just nu är de på en tillväxtresa och fortsätter att utforska nya marknader och expandera världen över. Och på vägen dit behöver de rätt människor vid deras sida. Människor, kanske, som du.

Information om uppdraget

Har du vad som krävs för att leda vår avdelning för mekatronikdesign? Du kommer att befinna dig i framkanten av elektronikindustrin och ha en viktig roll på en strategisk nivå. Det kommer vara ditt uppdrag att säkerställa och utveckla mjukvarukomponenter inom mekatronik och ansvara för att produkterna når QDCF-målet.

Du kommer att ansvara för ett team om cirka 12 ingenjörer där storleken på teamet är baserat på den befintliga projektportföljens behov. Som gruppchef kommer du att vara ansvarig för att planera och hantera resurserna på avdelningen samt genomföra aktiviteter och skapa kreativa lösningar för att leverera enligt tidsplan. Avdelningen strävar mot att hitta effektiva lösningar, baserade på modularisering med möjligheten att återanvända produkterna i den grad det går. Det är även mekatronikteamets ansvar att integrera och verifiera sub system vilket inkluderar både hårdvara och mjukvara.

Ditt ansvarsområde innebär att:
 • Utveckla och tillhandahålla kvalitetssäkrade tekniska lösningar baserade på systemkrav
 • Driva mekatronikutveckling och synergier över produktplattformar och integration av sub system (hårdvara och mjukvara)
 • Driva och utföra tekniska lösningar för att tillfredsställa behovet av modularisering och återanvändning
 • Äga och underhålla designlösningar över hela livscykeln, och driva standarder, användning samt design av riktlinjer och arbetssätt inom plattformens område
 • Utveckla kompetenser och resurser inom projektportföljen, samt säkerställa avdelningens långsiktiga kompetensutveckling
Vi söker dig som

Har du vad som krävs för att leverera resultat, modet att prova nya vägar och viljan att utvecklas tillsammans? Då kan Mycronic vara rätta platsen för dig. Du är en stark ledare som är duktig på att bygga team och har förmågan att engagera medarbetare. Du är mogen i ditt tankesätt vilket innebär att du utstrålar förtroende, stabilitet och är öppen för att ge och ta emot feedback. Som person har du en öppen attityd, är lätt att kommunicera med, har ett positivt tankesätt och en hög nivå av personligt ansvar. För att lyckas i rollen är du affärsinriktad och ser orsak och effekt på olika aktiviteter. Du trivs i en global och snabbföränderlig miljö där din förmåga att vara flexibel, prioritera och prioritera om, kommer till sin fulla användning. Utöver detta behöver du:
 • En kandidat- eller masterexamen i elektronik, maskinteknik, mekatronik, fysik eller annat relevant område.
 • 3 års erfarenhet inom ledarskap eller som chef
 • Erfarenhet inom produktutveckling
 • Erfarenhet av modularisering och synergier mellan produkter
 • Flytande kunskaper i engelska i tal såväl som skrift
Det är meriterande om du har:
 • Erfarenhet av integration och verifikation / metoder för kvalitetssäkring
 • Erfarenhet inom process management & change management
Tjänsten passar dig som arbetar som projektledare idag eller i en annan position som inneburit ledarskap och är redo att ta dig an ditt eget team. Dessutom gillar du att driva förändring i en inspirerande miljö i framkanten av elektronikindustrin. Mycronic är på en tillväxtresa där de fortsätter att utforska nya marknader och expandera världen över. Som gruppchef kommer du få möjligheten att bli en del av den resan och arbeta både på en strategisk och global nivå.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Huvudkontoret i Täby, precis utanför Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Recruitment Consultant Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se.
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Mycronics önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

What does Mycronic do?
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mycronic är ett svenskt högteknologiskt företag med mer än 1000 engagerade kollegor som arbetar med utveckling, tillverkning och marknadsföring av deras högteknologiska produktionsutrustning. Mycronic erbjuder en chans att ta del av ett lönsamt och växande företag med en öppen företagskultur och kompetenta kollegor som delar sina erfarenheter med varandra. Genom en innovativ miljö som tar hänsyn till olika perspektiv, bakgrunder och expertis gör de tillsammans det omöjliga möjligt. Mycronics tre värderingar guidar, driver och tar företaget framåt passion för affärer, passion för teknologi och passion för personer. Läs mer om Mycronic som företag och arbetsplats på deras hemsida.