Fund Specialist till en av Sveriges största storbanker

Fund Specialist till en av Sveriges största storbanker

Vi söker dig som är sugen på en ny utmaning i fondbranschen och passionerat vill arbeta med vår kund för att tillhandahålla kapitalförvaltning i världsklass för deras kunder. Vår kund är en av Nordens största kapitalförvaltare som fokuserar på hållbarhet, teknisk innovation och förtroende. De behöver nu förstärkning av en Fund Specialist till deras team. En position för dig med stort intresse för finans och fonder och som vill utvecklas långsiktigt på banken. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vår kunds verksamhet har expanderat under den senaste perioden och fortsätter att växa. Under de senaste två åren har de lanserat en betydande mängd nya fonder, främst inom området hållbara och alternativa investeringar. Framöver kommer de att fortsätta växa inom dessa områden. De har också sett flera viktiga regler införas under den senaste tiden, och de tvingar dem att arbeta hårdare för att förbli den föredragna kapitalförvaltaren för deras kunder. Gruppen och verksamheten står i händelsernas centrum, eftersom deras arbetsområde berör alla de medel de förvaltar. De ansvarar för den dagliga värderingen av fonderna samt all juridisk rapportering. Dessutom säkerställer de att deras kapitalförvaltare kan investera för deras fonders räkning på marknader över hela världen.

Vår kund erbjuder dig ett utmanande jobb i en dynamisk bransch, din roll ger dig en hög grad av frihet och självständighet i samband med både dagligt arbete samt att driva förändring. De stöttar varandra och arbetar med gemensamma prioriteringar som skapar en flexibel arbetsmiljö. För att arbeta inom många olika områden får du möjlighet att få en bred förståelse för fondbranschen och processerna i ett ledande kapitalförvaltningsbolag.

Bakgrundskontroll
  • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Blir din ansökan aktuell kommer vi uppmana dig att följa denna länk och trycka på "Till e-tjänst för registerutdrag" ansöka om "Kontroll av egna uppgifter". Öppna inte detta kuvert. Detta öppnar vi i samband med ett erbjudande.
  • Kreditupplysning, genomförs i samband med ett erbjudande.
  • En sekretessbilaga för banken signeras i samband med anställningsavtalet.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

I detta dynamiska team kommer du att vara involverad i samarbetsprojekt som hanterar såväl som driver förändringar framåt. Dina dagliga uppgifter varierar beroende på den aktuella agendan, projektportfölj och dina egna färdigheter och erfarenheter. Du kommer att stödja teamet med långsiktiga och kortsiktiga projekt som nya produktimplementeringar, lagstiftningsdrivna initiativ och affärstransformation. Du kommer att kommunicera med många av teamets intressenter och stödja teamet med viktiga leveranser och uppgifter. Dessa innebär bland annat att utföra olika kontroller för att säkerställa rätt värdering i fonderna, säkerställa kvalitet och leverans av juridiska rapporter samt övervaka olika kontant- och säkerhetshändelser i fonderna.

Vi söker dig som
  • Har 2-3 års erfarenhet från att arbeta inom finansbranschen samt arbete med fonder
  • Har en avslutad universitetsexamen inom finans eller liknande
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
  • Mycket god svenska och engelska i tal och skrift då kommunikation sker på båda språken
Det är mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet inom AML/KYC-området.

Som person är du:

Du är en driven, positiv lagspelare med utmärkta personfärdigheter. Du kan anpassa ett analytiskt tänkesätt vid behov och har ett strukturerat arbetssätt med förmågan att prioritera. Du är någon som känner passion för vår verksamhet, deras fokusområden samt att sätta kunden först.

Övrig information
  • Start: Omgående
  • Omfattning: Heltid
  • Placering: Solna, Arenastaden
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se