Fund Communications Specialist till svensk storbank

Fund Communications Specialist till svensk storbank

Vill du spela en central roll i vår kunds spännande och transformerande resa för att bli den mest datadrivna banken i världen? Banksektorn genomgår en fundamental förändring med digitalisering, ny teknik och regelverk som kontinuerligt förändrar deras verksamhet. I takt med att det finansiella landskapet förändras, går vår kund från affärsdriven IT till en IT-driven verksamhet. IT-utvecklingen bedrivs i kortare sprintar med agila arbetssätt, vilket säkerställer snabb leverans och värde i linje med kund och verksamhet. Skicka in din ansökan till rollen som Fund Communications Specialist redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Information om uppdraget

Du kommer att ingå i ett mycket erfaret team på sju personer som arbetar med kommunikation av vår kunds finansiella produkter. Dina målgrupper inkluderar deras kollegor och investerare med en mängd olika nivåer av produktkunskap. De strävar efter att förklara det långsiktiga ekonomiska värdet av hållbart investeringar.

Bakgrundskontroll
 • För denna process krävs ett utdrag ur belastningsregistret. Blir din ansökan aktuell kommer vi uppmana dig att följa denna länk och trycka på "Till e-tjänst för registerutdrag" ansöka om "Kontroll av egna uppgifter". Öppna inte detta kuvert. Detta öppnar vi i samband med ett erbjudande.
 • Kreditupplysning, genomförs i samband med ett erbjudande.
 • En sekretessbilaga för banken signeras i samband med anställningsavtalet.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att ansvara för:
 • Ta fram strategisk fondkommunikation på interna och externa kanaler
 • Stödja kollegor som arbetar med kunder genom att tillhandahålla kortfattad, korrekt och tydlig kommunikation. Innehållet är skräddarsytt för varje målgrupp.
 • Skapa kundvänliga kommunikationspaket om deras fonderbjudande på svenska och engelska.
Du kommer att skriva information om deras fondutbud och göra det tillgänglig på ett attraktivt, kundvänlig och kompatibelt sätt. Detta inkluderar material som årsredovisningar, halvårsrapporter, månadsrapporter, faktablad, korrekturläsa och redigera förvaltarkommentarer, fondpresentationer, meddelanden till andelsägare och artiklar i samband med produktförändringar och att produkt lanseras. Detta sker genom samordning och med input från relevanta intressenter.

Vi söker dig som
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation
 • Är bekant med fondprodukter och finansmarknader i allmänhet och är villig att lära sig mer.
 • Har goda kunskaper i office-paketet
Det är mycket meriterande om du har kunskaper i InDesign.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, inledningsvis 5 månader
 • Placering: Stockholm, Solna
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se