Forskningschef med stålinriktning sökes till Jernkontoret!

Forskningschef med stålinriktning sökes till Jernkontoret!

Vill du vara med och utveckla stålindustrin och hjälpa företag att få ny kunskap och sina idéer att bli till verklighet? Jernkontoret söker nu dig som efter en tid inom industrin vill vara en ledande frontfigur för kommande forskningsprojekt och samarbeten. Är det dags för dig att ta nästa steg i karriären? Vill du arbeta mitt i centrala Stockholm och ha stor frihet i ditt arbete? Sök då tjänsten till Jernkontoret redan idag. Vi ser fram emot din ansökan!

Information om uppdraget

Jernkontoret är stålindustrins branschorganisation och sitter vid Kungsträdgården i Centrala Stockholm. De arbetar med att tillvarata stålindustrins intressen genom att verka för bästa möjliga förutsättningar för verksamheten i Sverige. De företräder industrin i frågor som berör områden som: handelspolitik, energi och klimat, miljö, forskning och utbildning.

Som Forskningschef erbjuds du
 • Full frihet under eget ansvar. Du har stora möjligheter att flexa under din arbetstid och själv styra och planera dina dagar.
 • Ett oerhört stort nätverk inom branschen och även möjlighet att påverka både kommande som aktuella projekts utformning och framtid.
 • Du kommer få arbeta med olika spännande projekt som sträcker sig från varför vissa stålsorter spricker till att utveckla AI för olika tillämpningar!
Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här

Arbetsuppgifter

Som Forskningschef kommer du att arbeta specifikt med ett flertal av Jernkontorets 15 teknikområden (TO). Där ingår till exempel masugns- och skrotbaserad metallurgi, gjutning, bearbetning, ugnsteknik, digitalisering, rostfritt stål, restprodukter, pulverteknik och mycket annat. Dina uppgifter kommer vara att koordinera och leda möten med olika företag som tillsammans samarbetar för att föra branschen framåt. Du hjälper medlemmarna att driva på arbetet, ordna seminarier och studieresor, formulera projektbeskrivningar, söka forskningsbidrag, bolla idéer och sköta presentationer..

Du kommer till exempel att:
 • Vara drivande i olika frågor och områden som berör dina medlemskap och medlemmar
 • Sköta och ansvara för olika forskningsprojekt (bjuda in talare, kalla till möten, föra protokoll, skriva dagordning etc.,)
 • Föra arbetet framåt genom att påverka, vara lyhörd och ligga steget före i era projekt
 • Arbeta med kunskapsöverföring - vara drivande i seminarium och tillsammans med dina medlemskap göra gemsamma insatser för att föra arbetet framåt
Därutöver kommer du att delta i det övriga arbetet vid avdelningen för Forskning och utbildning, inklusive utveckling av verksamheten.

Vi söker dig som
 • Har minst en Civilingenjörsexamen
 • Har minst sju års erfarenhet från stålindustrin och/eller forskningsinstitut eller lärosäten som arbetar mot stålindustrin
Det är meriterande om du..
 • Har forskat/doktorerat inom områden som berör: metallurgi, bearbetning, mätning och/eller provning
 • Idag har en chefsbefattning och arbetar inom industrin
Som person har du förmågan att driva saker i mål och arbeta självständigt. Du kan engagera andra samtidigt som du agerar lyhört, avvaktade och beredvilligt i din roll. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du som söker också är en problemlösare med pondus som arbetar strukturerat för att föra arbetet framåt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Övrig information
 • Start: Efter överenskommelse
 • Omfattning: Tillsvidare
 • Placering: Kungsträdgården, Stockholm
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Jernkonotrets önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info

Om arbetsgivaren

Jernkontoret är den svenska stålindustrins branschorganisation. De verkar för att företräda Stålindustrin inom områdena handelspolitik, energi och miljö samt forskning och utbildning. På Jernkontoret arbetar 32 personer i dagsläget och de sitter i trevliga lokaler vid Kungsträdgården i centrala Stockholm, nära till både restauranger och kollektivtrafik.