Fondadministratör till Swedbank Robur

Fondadministratör till Swedbank Robur

Har du ett öga för detaljer och ett intresse för fonder så kan du vara personen vi söker till Swedbank Roburs Backoffice-team som sitter i fantastiska lokaler mitt i city. Vi letar efter dig som har grundläggande kunskaper inom området och vill få in en fot hos en av Nordens ledande kapitalförvaltare. Tjänsten har tillträde omgående, så ta chansen och sök redan idag då vi arbetar med ett löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker en fondadministratör till Swedbank Robur. Till följd av Brexit behöver justeringar göras i Roburs fonder och de behöver därav ta in ytterligare en kollega till teamet. Du kommer arbeta tillsammans med en kollega i samma roll, där ni tillsammans är kontaktperson mot Swedbank Roburs Custody och ansvarar över uppföljning och koordinering kopplat till deras fonder. Rollen innebär stora kontaktytor inom Robur och du kommer vara spindeln i nätet och se till att processerna flyter på så smidigt som möjligt samt bistå berörda parter mer stöd och information. Du kommer sitta i Swedbanks Roburs centrala lokaler mitt i city på Malmskillnadsgatan men vid behov även utgå från deras kontor på Regeringsgatan en kort promenad därifrån.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Swedbank Robur. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig inledningsvis tre månader framåt. Det finns goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Skapa avtal och säkerställa att dessa skrivs under av ansvariga.
 • Administration rörande depåavtal och kontoöppningar.
 • Koordinering och dokumentation vid handel i nya marknader.
 • Vara kontaktperson och svara på frågor gällande både nya och befintliga fonder, från motparter och kollegor.
Tjänsten passar dig som har tidigare erfarenhet av enklare administrativa arbetsuppgifter inom finansbranschen, företrädesvis inom Custody eller KYC och ser detta som en fot in på Sveriges första fondbolag. Då det händer mycket inom Swedbank Robur framåt och detta är en fantastisk fot in och du kommer kunna knyta värdefulla kontakter och bredda din erfarenhet inför framtida möjligheter.

Vi söker dig som
 • Har relevant eftergymnasial utbildning
 • Har tidigare erfarenhet av fondadministration alternativt närliggande arbetsuppgifter
 • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Kan börja omgående
Det är meriterande om du

* Har arbetat med eller mot Swedbank på custody-sidan

Som person är du en

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Placering: City
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och xx önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Swedbank Robur är Sveriges största och en av Nordens ledande kapitalförvaltare och ett helägt dotterbolag till Swedbank. Vi erbjuder sparprodukter för alla behov och har stora resurser för analys och förvaltning samt ett av marknadens bredaste fondutbud.