Finsktalande projektassistent till bolagsstämmor

Finsktalande projektassistent till bolagsstämmor

Intresserar aktier och bolagsstämmor dig? Är du i slutskedet av dina studier eller har du nyligen avslutat en utbildning inom ekonomi/finans eller juridik? Värdesätter du service och professionellt kundbemötande samt är redo för en jättefin merit att sätta på ditt CV? Talar du utöver detta flytande finska så är tjänsten som finsktalande projektassistent något för dig! Välkommen med din ansökan, urval sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker för Euroclear's räkning en projektassistent som ska finnas till hands vid och innan bolagsstämmor med start i februari 2019. Du kommer vara en nyckelperson under hela perioden och ansvara för en egen kundstock och dess administration kring varje kunds bolagsstämma. Arbetsuppgifterna kan variera mellan dina kunder, men du kommer att arbeta med både telefon och mail under hela perioden.

Euroclear är ett internationellt företag som hjälper större aktiebolag att skräddarsy och administrera bolagsstämmor på ett tryggt och effektivt sätt. Euroclear har sitt svenska kontor beläget i centrala Stockholm, vilket kommer vara arbetsplatsen för dig under hela den här perioden. Du kommer även få följa med på dina kunders bolagsstämmor löpande under projektets gång, allt eftersom stämmorna äger rum.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Euroclear's önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går via Academic Work. Uppdraget är på heltid och är en del av vår personaluthyrning, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work men arbeta som konsult hos vår kund.

Arbetsuppgifter

Som projektassistent är din uppgift att ansvara och administrera dina tilldelade kunders bolagsstämmor, vilket inkluderar kontakt direkt med bolagens ansvariga för deras respektive stämmor. Du kommer att arbeta i ett team men med självständigt ansvar över dina egna kunder. Din kundstock tilldelas vid uppdragets start. Du kommer vara ansvarig för c:a 5-10 bolag beroende på dess storlek. Du kommer även närvara vid dina kunders bolagsstämmor vilket bl.a. inkluderar att ta emot besökare och ansvara för att material och dylikt finns på plats när stämman öppnar.

Exempel på andra arbetsuppgifter i rollen som projektassistent:
 • Ta emot anmälningar till bolagsstämmor
 • Hålla kunden uppdaterad under hela perioden
 • Följa upp statistik åt dina kunders vägnar
 • Lägga in fullmakts-ombud
Rollen kommer ge dig en god inblick i hur arbetet kring bolagsstämmor fungerar samt öppnar upp en möjlighet för dig att bredda ditt professionella yrkesnätverk. Tjänsten passar dig som har intresse för bolagsjuridik eller finans och nyligen avslutat dina studier inom antingen ekonomi/finans eller juridik.

Vi söker dig som
 • Skriver och talar obehindrat på finska & svenska då kommunikationen kommer att ske på dem båda språken
 • Har en eftergymnasial utbildning inom juridik/finans/ekonomi eller motsvarande. Förslagsvis har du nyligen avslutat dina studier.
Det ses som meriterande om du har erfarenhet från bolagsstämmor och/eller har specialiserat dina studier mot exempelvis bolagssjuridik.

Du ska kunna hantera de vanligaste Office-programmen (windows) då mycket av arbetet utförs med datorn som verktyg.

Som person tror vi att du har god struktureringsförmåga, kan planera din tid och prioritera dina arbetsuppgifter samt har en mycket god servicekänsla.

Övrig information
 • Start: Februari 2019
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Centrala Stockholm
 • Kontaktuppgifter: stw05@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Administration, Assistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Euroclear Sweden ingår i Euroclear Group som är världens största leverantör av tjänster för inrikes och gränsöverskridande transaktioner av obligationer, aktier, derivat och fonder. Euroclear Group är användarägt och omfattar Euroclear Bank, baserad i Bryssel, liksom Euroclear Belgium, Euroclear Finland, Euroclear France, Euroclear Netherlands, Euroclear Sweden och Euroclear UK & Ireland. Euroclear äger också EMXCo, Storbritanniens ledande leverantör av fondorderförmedling. Företaget sitter i nya lokaler i Stockholm Waterfront Building, bredvid Stockholm Centralstation.