Finsktalande Marknadsassistent till internationella företaget Aberdeen Standard Investments!

Finsktalande Marknadsassistent till internationella företaget Aberdeen Standard Investments!

Brinner du för marknadsföring, att projektleda events och podcasts och vill starta din karriär med en lärorik och bred roll? Vill du arbeta i en internationell miljö med många kontaktytor och samarbeten? Följ då med på Aberdeen Standard Investments fortsatta resa ansök redan idag då vi gör löpande urval!

Information om uppdraget

På pulserande Sveavägen vid Hötorget, mitt i Stockholm City, huserar fondbolaget Aberdeen Standard Investments sverigekontor. I de ljusa och fräscha lokalerna arbetar idag runt 45 medarbetare. Aberdeen Standard Investments är varumärket för investeringsverksamheten inom Aberdeen Asset Management och Standard Life Investments, varav det förstnämnda grundades år 1983 i Skotska Aberdeen.

Aberdeen Standard Investments är en global kapitalförvaltare med kontor i många av världens största huvudstäder, varav Stockholm är en av dem. Den lokala förankringen och nära kontakten med kunder är viktig på företaget och marknadsteamet som arbetare med marknadsföring och event i de nordiska länderna söker nu en ny medarbetare med goda kunskaper i finska, svenska och engelska.

I rollen som marknadsassistent kommer du att arbeta brett med alla delar av marknadsföring, allt från att planera och projektleda små och stora event till att ansvara för att hemsidan är uppdaterad med rätt material.

Då personen vi söker pratar finska kommer du ha mycket kontakt med kollegor och PR-byråer i Finland, och koordinera olika projekt över landsgränserna. Du kommer även ha mycket kontakt med kollegor från de övriga nordiska länderna. Tjänsten är ny på företaget, du kommer därför till viss del att kunna vara med och utveckla och sätta din egen prägel på rollen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aberdeen Standard Investments.

Arbetsuppgifter

Som Marknadsassistent kommer du arbeta brett inom marknadsföringsområdet. Du kommer stötta den nordiska marknadschefen i utveckling och leverans av kommersiella marknadsföringskampanjer och olika kontaktstrategier. Du kommer vara delaktig i olika parallella projekt och arbeta över de nordiska landsgränserna.

Du kommer till exempel att:
 • Anpassa och rulla ut centralstyrda globala kampanjer för de nordiska marknaderna
 • Vara delaktig i produktionen av podcasten Touchdown Aberdeen Standard
Touchdown
 • Leverera content via flertalet digitala kanaler
 • Stödja den digitala strategin för att öka medvetenheten kring varumärket och för att distribuera ut content
 • Arbeta med marknadsföring via sociala medier med stöd av det digitala teamet
 • Vara delaktig i designen av kampanjer vilka innefattar bland annat PR, annonsering, event och användandet av digitala kanaler
 • Samarbeta med kollegor på andra kontor runt om i Norden och Europa i olika projekt
Du kommer även få planera, genomföra och utvärdera event. Eventen kan bestå av allt från mindre event med 5-15 deltagare och runda-bordssamtal med inbjudna gäster, till större företagsevent där externa eventfirmor är inblandade. Här får du verkligen vara med från ax till limpa i hela arbetet!
Vissa resor i tjänsten kan förekomma. Då Aberdeen Standard Investments verkar internationellt finns flera utvecklingsmöjligheter, men vi söker någon som initialt vill vara med och bygga upp denna roll på Stockholmskontoret.

Du kommer arbeta 38,5 h arbetsvecka samt ha möjlighet till flextid.

Vi söker dig som
 • Har en högskoleutbildning inom marknadsföring och kommunikation. Det är en fördel om du studerat en blandning av företagsekonomi och marknadsföring
 • Har mycket goda kunskaper i finska och engelska i både tal och skrift då du dagligen kommer använda dig av båda språken
 • Har goda kunskaper i svenska, då dina närmsta kollegor pratar svenska
Det är meriterande om du har arbetat extra vid sidan av studierna inom finanssektorn, exempelvis på bank.

För att trivas i denna roll tror vi att du är nyexaminerad eller har upp till 3 års arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vi söker dig som är flexibel och noggrann i dina arbetsuppgifter, och som har god samarbetsförmåga och gillar att ha många olika kontaktytor i ditt arbete.

Övrig information
 • Start: Omgående, alt. efter sommaren
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Placering: Sveavägen, Stockholm
 • Kontaktuppgifter: Rekryteringskoordinator Amanda Axelsson
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Aberdeen Standard Investments önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på recruitmentstockholmsouth@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadsassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Standard Life Aberdeen plc är ett av världens största investmentbolag. Bolaget bildades 2017 genom sammanslagningen av Standard Life plc och Aberdeen Asset Management plc. Investeringsverksamheterna bedrivs under varumärket Aberdeen Standard Investments som förvaltar tillgångar till ett värde av 575.5 miljarder pund*. Det gör oss till Storbritanniens största aktiva förvaltare och näst störst i Europa. Bolaget har en betydande närvaro på den globala marknaden och den storlek som kompetens som krävs för att hjälpa kunderna förverkliga sina investeringsmål.
I egenskap av global kapitalförvaltare har Aberdeen Standard Investments som mål att bygga upp ett långsiktigt värde för våra kunder. Kundernas investeringsbehov utgör kärnan i allt vi gör. Vi erbjuder ett heltäckande utbud av investeringslösningar, liksom kundservice och support på högsta nivå.

*avser 31 december 2017