Fincancial Controller till ledande försäkringsbolag!

Fincancial Controller till ledande försäkringsbolag!

För dig som är en utåtriktad ekonom med passion för analys och kommunikation finns nu möjligheten att ta dig an rollen som Financial Controller hos Nordens största sakförsäkringsbolag. Välkommen in med din ansökan!

Information om uppdraget

Vår kund erbjuder försäkringar och service till ca 3,7 miljoner kunder i Norden och Baltikum, med ständigt fokus på att förbättra sina tjänster samt att bidra till en positiv samhällsutveckling.

Du erbjuds en modern och mångsidig arbetsplats med goda interna karriärmöjligheter inom många olika områden. Företagskulturen beskrivs som öppen och inkluderande, ärlig och förtroendefull, med tydliga förväntningar på att alla tar ansvar och initiativ. I rollen som Financial Controller kommer du att ingå i ett team som idag består utav sex personer under ledning av Head of Financial Control & Planning. Teamdynamiken präglas av frihet under ansvar och som medarbetare uppmuntras du med att komma med idéer och förbättringsförslag även när du är ny i din roll.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund. Uppdraget är ett vikariat under ca 9-12 månader.
Du kommer att få gå bredvid personen som har rollen i dagsläget och få en gedigen överlämning. Uppdraget startar i juni och är du i sluttampen på dina studier går det bra att börja på deltid i juni och växla upp till heltid i september.

Arbetsuppgifter

Som Financial Controller kommer du bland annat att arbeta med:
 • Kostnadsuppföljning
 • Forecast/plan
 • Sammanställning av kvartalsrapporter och rapportering
 • Presentationer och agera stöd till ledare inom centrala staben
Vi söker dig som
 • Har en kandidatexamen inom ekonomi (civilekonom eller motsvarande)
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och därmed har koll på debit och kredit och kostnadsuppföljning
 • Har mycket goda kunskaper inom Officepaketet (framförallt Excel och Powerpoint)
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du har arbetat med forcast och plan tidigare

Som person är du positiv, utåtriktad och serviceminded vilket visar sig i de relationer du skapar på kontoret. Du har förmågan att se saker ur ett helhetsperspektiv, samtidigt som du är noggrann och förstår vilka detaljer som är viktiga. Vidare har du en god analytisk förmåga med intresse att förstå verksamheten utifrån ett ekonomiskt perspektiv. Du ser vad som behöver göras och är självgående i ditt arbetssätt samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du trivs med att hjälpas åt för att säkra ditt teams leveranser.

Övrig information
 • Start: Juni 2021
 • Omfattning: Heltid, vikariat (9-12 månader)
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Centrala Stockholm (flexibelt att arbeta från kontoret eller hemifrån)
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se