Financial controller till stort energibolag!

Financial controller till stort energibolag!

Nu har du chansen att vara med och skapa framtidens hållbara energisamhälle. Vår kund utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Som arbetsgivare eftersträvar de mångfald i kompetens, kön och personligheter eftersom de ser olikheter som en tillgång. Vi söker en Intäktscontroller som trivs i en roll som innefattar både analys- och förbättringsarbete.

Information om uppdraget

Vår kund är ett av Sveriges största elnätsföretag med över 400 medarbetare i Stockholm och Karlstad. Deras värderingar pålitlighet, engagemang och utveckling styr allt de gör. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör de energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås.

Som Intäktscontroller ingår du i gruppen Revenue Management som ansvarar för vår kunds produkter för anslutning och överföring av el samt för uppföljning av företagets intäkter.

Du erbjuds
  • En möjlighet att arbeta i en spännande och viktig framtidsbransch med utmanande arbetsuppgifter
  • Jobba med kollegor som aktivt arbetar med att förbättra den kollektiva förmågan, för att de vet att tillsammans blir vi bättre
  • En dedikerad konsultchef och karriärspartner från Academic Work
Uppdraget är på heltid och sträcker sig från augusti till november. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med dina närmsta kollegor förse företagets ledning med månadsvisa intäktsprognoser, bestående av såväl bokföringsunderlag som underliggande analyser. Där du jämför aktuella utfall mot budget och analyserar differenser för att kunna förklara till ledningsgruppen anledning till avvikelser. Du deltar också vid framtagandet av företagets intäktsbudget. Genom ditt arbete säkerställer du en god förståelse för våra priskomponenter och för energianvändningen i elnätet. En viktig del i arbetet är dessutom att vidareutveckla våra processer och delta i företagets verksamhetsutveckling.

Vi söker dig som
  • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller teknik
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska
  • Har minst 1 års relevant arbetslivserfarenhet, såsom controlling och uppföljning
  • Har mycket goda kunskaper i Excel
Som person ser vi att du är analytisk, initiativtagande och självgående. Du är stark på analys och är duktig på att bearbeta och presentera data så att det blir förståeligt för andra. Att bidra socialt och att jobba för att skapa goda relationer i den egna gruppen liksom över avdelningsgränserna är en självklarhet för dig.

Övrig information
  • Start: Augusti
  • Omfattning: Heltid, till och med sista november
  • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se