Finance Business Controller till Ving

Finance Business Controller till Ving

För dig som har bred erfarenhet inom financial controlling och med grund i din erfarenhet känner dig trygg i att ta steget mot en roll som innefattar att vara länken mellan finans och verksamhet finns nu möjligheten att söka rollen som Finance Business Controller hos Ving. Sök tjänsten idag då start är juni 2021.

Information om uppdraget

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB som i sin tur ingår i den nordiska resekoncernen Nordic Leisure Travel Group. Arbetet är som Business Controller är nordiskt för Nordic Leisure Travel Group där researrangörerna Ving, Spies, Tjäreborg och flygbolaget Sunclass Airlines ingår. Nordic Leisure Travel Group säljer resor från Sverige, Danmark, Norge och Finland. Hör Magnus, Vings VD, berätta om året som varit och vart de är påväg.

Nu söker vi för Vings räkning en Finance Business Controller som med start i juni får bli en del av avdelningen Business Control som består av fyra kollegor med olika ansvar att supportera verksamheten och finans inom försäljning, hotell, flyg, destination, drift och overheadkostnader. Arbetet är nordiskt där man arbetar med Vings Tour Operatörer i Sverige, Danmark, Norge och Finland samt deras flygbolag SunClass.

Du erbjuds:
 • En roll där du tidigt får ta stort ansvar och som affärspartner driva utveckling av olika affärsenheter inom overhead och agera konsultativt både mot management och finansavdelningen.
 • En arbetsplats med ett stort kunnande, högt tempo samt en drivkraft att hela tiden bidra till att förbättra deras verksamhet.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande
Arbetsuppgifter

Som Finance Business Controller kommer du ha övergripande kontroll, vara länken mellan finans och verksamheten och ta ett stort ansvar i uppgifter som innefattar att:
 • Supporta och avrapportera till affärsenheterna Human Resource (HR), Marketing och IT i frågor som rör analys, budget och prognoser.
 • Följa upp resultat och rapporteringar samt genomföra kostnadskontroller inom affärsenheterna.
 • Fungera som bollplank till management och proaktivt driva utveckling och processer av finansiella frågor inom respektive område.
 • Utveckla modeller för rapportering och analys.
Rollen innefattar förutom ovanstående att kontinuerligt agera flexibelt och snabbt skifta fokus i form av att hantera ad-hoc rapporteringar, utvecklingar och analyser som krävs inom affärsenheterna.

Vi söker dig som
 • Har en kandidatexamen inom ekonomi eller motsvarande, gärna med inriktning mot redovisning
 • Har minst 3 års kvalificerad erfarenhet av financial controlling där du arbetat med liknande uppgifter tidigare
 • Har avancerade kunskaper i Excel och powerpoint
 • Har god systemvana och gärna erfarenhet av Power BI, Cognos och NAV.
 • Är flytande i både tal och skrift i det svenska samt engelska språket
Som person har du en bra kunskapsgrund där du förstår de ekonomiska flödena och kan sätta siffror i kontext. Utifrån denna kunskapsgrund och erfarenhet har du byggt upp en hög integritet och förmågan att ta stort ansvar samt arbeta noggrant, analytiskt och självständigt. Du är dessutom en person som fungerar väl i samarbeten och tar gärna del av- samt delar med dig av din kunskap och dina idéer. Slutligen ser vi gärna att du har god kommunikativ förmåga då rollen innefattar en del samarbeten med såväl interna som externa kontakter.

Övrig information
 • Start: Omgående, juni
 • Omfattning: Visstidsanställning 6 månader med möjlighet till förlängning och tids nog överrekrytering
 • Placering: Stockholm
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vings önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sts01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i över 60 länder. Ving arrangerar charterresor samt säljer kryssningar och flexibla paketresor med reguljärflyg. De erbjuder även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet. Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving AB och har cirka 700 000 resenärer årligen.