Federationssekreterare till Saco!

Federationssekreterare till Saco!

Kombinerar du en kommunikativ och relationsskapande förmåga med att vara noggrann, analytisk och van vid utredningsarbete? Om du dessutom har ett starkt samhällsintresse och kan uppvisa tidigare relevant arbetslivserfarenhet så är det kanske du som är Sacos nya Federationssekreterare. Ta chansen att tillträda en bred och utvecklande tjänst, läs vidare!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Sacos räkning en samordnande Federationssekreterare med projektledaregenskaper.

Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen genom opinionsbildning, egna studier och andra aktiviteter. Saco har 23 medlemsförbund med nära 700 000 universitets- och högskoleutbildade medlemmar. De arbetar för goda villkor när det gäller lön, anställningsförhållanden och yrkesutövning samt för högre kvalitet på utbildningar från grundskola till forskning. Saco är partipolitiskt obundet.

Här kommer du att axla en roll med många kontaktytor där samordning och projektledarskap löper som en röd tråd genom dina åtaganden. Du är en del av staben och din närmaste chef är kanslichefen. Saco sitter på bästa adress i Gamla stan och på kontoret jobbar 40 medarbetare.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sacos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic
Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Saco.

Arbetsuppgifter

Som Federationssekreterare kommer du att ta dig an många och varierande uppgifter som ställer krav på bred kompetens, fingertoppskänsla och projektledaregenskaper. Rollen är analytisk och utredande samtidigt som den innebär att du har ett stort ansvar för att samordna och utveckla kontakter och relationer med medlemsförbund och andra organisationer.

Du kommer till exempel att:
 • Projektleda arbetet med Sacos interna demokrati: styrelse, ordföranderåd, kongress osv. Du ansvarar för att möten fungerar väl (sammanställer och publicerar dagordningar, underlag, protokoll), men också för att sätta den innehållsmässiga agendan (identifiera relevanta ämnen, bjuda in gäster osv)
 • Ansvara för innehåll, upplägg och samordnade budskap vid vissa andra federationsgemensamma arrangemang, t.ex. introduktionsutbildning för nyanställda i förbunden
 • Proaktivt undersöka och praktiskt vara med i framtagning av gemensamma funktioner/nyttigheter (t.ex. upphandling av funktioner som federationen har nytta av)
 • Samordna Sacos del av olika samarbeten med LO och TCO
 • Ha nära kontakt med Sacoförbunden och skapa förutsättningar för utvecklat nätverkande och samarbete inom federationen
Vi söker dig som
 • Har en avslutad akademisk utbildning
 • Har minst 2 års tidigare relevant arbetslivserfarenhet från exempelvis en politisk sekreterarroll, utrednings- och analysarbete, en projektledarroll etc
 • Har en stor kunskap om och ett starkt intresse för samhällsfrågor och politik
 • Har en mycket god muntlig och skriftlig förmåga på svenska och vana av att föra protokoll
 • Talar och skriver engelska obehindrat
 • Har goda kunskaper i Office-paketet
Det är meriterande om du...
 • Har erfarenhet från att projektleda event, mässor, andra liknande aktiviteter
 • Har arbetslivserfarenhet från fackförbund, kommun, statlig myndighet eller annan politiskt styrd organisation
Som person är du social, kommunikativ, relationsskapande och gillar att ha många kontaktytor samtidigt som du kombinerar det med en analytisk och noggrann ådra. Du har förmågan att ta kommando och ansvar för dina arbetsuppgifter; du är en doer. Sist men inte minst har du en flexibel och prestigelös sida som gör att du kan hantera fler arbetsuppgifter parallellt och hugga i där det behövs mest.

Övrig information
 • Start: Augusti/September 2018
 • Omfattning: Heltid, rekrytering
 • Lön: Fast enligt överenskommelse
 • Placering: Gamla Stan, Stockholm
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sacos önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn05@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Saco är en facklig centralorganisation som driver akademikernas intressen. Genom opinionsbildning, egna studier och aktiviteter kämpar de för att utbildning ska löna sig. Saco ska utveckla och förbättra anställningsförhållanden och yrkesutövning för Sveriges akademiker. De agerar utifrån en värdegemenskap baserad på Sacoförbundens medlemmars utbildning, kunskap och kompetens. Saco sitter i trevliga lokaler i Gamla Stan.