Fastighetsbolag i Danderyd söker självgående ekonomiassistent för omgående start

Fastighetsbolag i Danderyd söker självgående ekonomiassistent för omgående start

Hyreskontrakt, månadsbokslut, indexjustering och upprättande av kundfakturor. Detta är några exempel på arbetsuppgifter din vardag kan komma att präglas av som ekonomiassistent hos Akelius. Har du dessutom ett öga för redovisning och förståelse för moms tror vi att den här tjänsten kan vara något för dig. Start är omgående och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Information om uppdraget

Akelius är Sveriges största marknadsnoterade fastighetsbolag. Akelius äger 47 000 lägenheter i Sverige, Tyskland, Frankrike, England, Canada och USA där 80 procent av lägenheterna ligger i storstäder som Berlin, London, Paris, Stockholm och New York.

90 procent av Akelius Residential Property AB ägs av Akelius Foundation som är en allmännyttig avkastningsstiftelse. Akelius Foundation, som skänker hundratals miljoner till välgörenhet, är världens största bidragsgivare till SOS Barnbyar.

Ett av Akelius Stockholmskontor är beläget i Danderyd där denna tjänst kommer att vara stationerad. Ekonomiavdelningen hos Akelius ser ut enligt följande: En ekonomi-, finans- och koncernredovisningsavdelning. Den svenska ekonomiavdelningen består idag av 12 personer och finans och koncernredovisning av totalt 16 personer. Utöver det jobbar även Legal, VD och CFO.

Arbetsuppgifter

Som ekonomiassistent hos Akelius kommer du ansvara för flertalet arbetsuppgifter inom ekonomi. Du stöttar upp där det behövs och arbetar löpande med det operativa inom kundreskontra. Du kommer exempelvis att:
 • Ta emot betalningar och hantera inkassoärenden
 • Hantera hyreskontrakt och aviseringar
 • Vara behjälplig vid månadsbokslut avseende kundrelaterade konton
 • Bokföring avseende kundrelaterade poster
 • Upprättande av avstämningsdokument
En bred roll inom ekonomi där du får chansen att visa framfötterna och utvecklas i din roll som ekonomiassistent. Det finns möjlighet att växa för mer utvidgat ansvar.

Vi söker dig som
 • Minst 1 års arbetserfarenhet från kundreskontra (alternativt tidigare deltidsjobb)
 • Har grundläggande kunskaper inom redovisning
 • Har ett intresse för bostadsfrågor och branschen i sin helhet
 • Talar och skriver väl på Svenska och Engelska, då båda språken behövs i arbetet
Det ses som meriterande om du:
 • Arbetat inom ett fastighetsbolag tidigare med ekonomi, exempelvis med moms- och löpande bokföring.
 • Erfarenhet av Xpand och/eller M3
 • Har kunskaper i Excel
Vi ser gärna att du kan motivera väl varför den här tjänsten skulle passa just dig och lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som inte räds för att pröva nya arbetssätt och är intitiativtagande med önskan att utveckla både dig själv och arbetsprocesser.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 38,45h/vecka
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Danderyd, Mörby
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stw05academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Danderyd
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Akelius köper, uppgraderar och förvaltar bostadsfastigheter. En viktig del i Akelius affärsidé är konceptet Better Living. Detta betyder att Akelius fortlöpande uppgraderar lägenheter till First Class som motsvarar en kvalitet i nivå med nyproducerade bostadsrätter.