FP&A Analyst till välkända Trygg-Hansa!

FP&A Analyst till välkända Trygg-Hansa!

Academic Work söker för det välkända försäkringsbolaget Trygg-Hansas räkning en Financial Planning & Analysis (FP&A) Analyst att ingå i deras Finance Team i Stockholm. Du erbjuds en tjänst i en mycket väletablerad organisation som nyligen blivit den största försäkringskoncernen i Skandinavien, tjänsten är därmed en unik möjlighet för dig att växa och bidra till tillväxt. Urval sker löpande, sök i tid och säkra drömjobbet!

Information om uppdraget

Rollen som FP&A Analyst hos Trygg-Hansa ger en spännande möjlighet för en driven individ att gå med i FP&A och Financial Strategy-teamet inom Business Financial Office-divisionen. Som analytiker i FP&A-teamet kommer du att driva samarbete och kommunikation mellan den centrala Finance funktionen, Business Partnering och det bredare BFO-området samt ansvara för att stötta ekonomiorganisationen och ledningen med insights och ad hoc-analyser.

För att lyckas i rollen krävs det att du är flexibel i ditt förhållningssätt, detta för att kunna hantera och hänga med i snabba ändringar i prioriteringar inom teamet och organisationen. Som FP&A Analyst är du en nyckelperson i arbetetet att ta fram analyser och insights vilket kräver att du har en god förståelse för den fullständiga försäkrings P&L:n samt har god förmåga arbeta med olika stakeholders inom organisationen. Du kommer att vara ytterst delaktig i forcasting, framtagande av P&L analyser för hela svenska verksamheten samt stötta upp viktiga fokusområden inom organisationen. Som FP&A analyst kommer du att rapportera till Head of FP&A & Financial Strategy, en del av Business Finance-kontoret.

Trygg-Hansa är mitt i ett omformation av ekonomifunktionen med mål att skapa det bästa möjliga teamet efter sammanslagningen med Tryg-koncernen, vilket skapar en unik möjlighet för dig att vara med och utforma deras nya arbetssätt samt vara med på en spännande resa framåt.

Du erbjuds
 • En tjänst som ger dig stora möjligheter att utvecklas i din roll som FP&A Analyst
 • Möjlighet att arbeta i ett team som jobbar nära ledningen, både inom finance, men även bredare inom organisationen
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
 • Ansvara för samordningen av den kvartalsvisa forcasting cykler och timetables, samt ägandeskap av den övergripande processen och statusuppdateringar till Stakeholders
 • Utföra analytisk granskning av prognosinlämningar och utmana input/output tillsammans med Bussines Partnes inom Trygg-Hansa
 • Arbeta tillsammans med teamet för att sätta upp, underhålla och förbättra standardiserad rapportering av prognos och realiserad ekonomi, samt utveckla framåtblickande kapacitet
 • Arbeta med att utveckla effektivitet i planeringsprocessen, vilket inkluderar ett nära samarbete med systemteamet för att driva igenom förbättringar
Vi söker dig som
 • Avslutad eftergymnasial utbildning på Universitet inom företagsekonomi, redovisning eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i Excel och Power point.
 • Ett par års tidigare relevant arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenhet av finansiell analys av hela P&L, prognoser och budgetering
 • Goda kunskaper i engelska samt ett av de nordiska språken, både i tal och skrift
Relevant bakgrund inom försäkring är meriterande.

I denna rekryteringsprocess kommer vi titta extra mycket på kompetenserna personlig mognad, problemlösande och god samarbetsförmåga.

Som person drivs du av utmaningar och motiveras motiveras av att omges av en mängd olika uppgifter som kräver olika lösningar. Du strävar efter att få en helhetssyn på verksamheten och finansens roll, och din förmåga att förklara effekterna av olika åtgärder och lösningar för stakeholders med mycket olika behov kommer att vara central. Du är en fena på att kommunicera och presentera data tydligt och strukturerat för olika intressenter. Som person är du trygg och angelägen om att lära av seniora kollegor, samtidigt som du förbättrar processer och arbetsmetoder när du ser möjligheter att göra det.

Övrig information
 • Start: Augusti
 • Omfattning: Heltid, 6 månaders konsultuppdrag med goda chanser till förlängning.
 • Placering: Stockholm
Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Trygg-Hansa har gjort skillnad i människors liv sedan 1828 och är idag en del av Tryg Forsikring, Skandinaviens största sakförsäkringskoncern. Vi ger människor möjlighet att leva sina liv fullt ut och skapar trygga förutsättningar för företag att växa. De erbjuder mer än bara försäkringar. Den 1 april 2022 blev Trygg-Hansa och Moderna Försäkringar ett företag under det gemensamma varumärket Trygg-Hansa, där även Atlantica och Bilsport & MC ingår.

Trygg-Hansa har god kunskap om vad sina kunder upplever och vad som skapar oro och osäkerhet. Den kunskapen använder dem för att förebygga skador i livets alla skeden.

Ett exempel är deras arbete för ungas psykiska hälsa. Som en engagerad partner till Avicii Arena ökar dem medvetenheten om dessa frågor. De bidrar också till att Bris ska kunna hålla öppet dygnet runt. Även vattensäkerheten ligger Trygg-Hansas varmt om hjärtat. Sedan 1959 har deras ikoniska livboj funnits på mer än 80 000 platser vid vattnet över hela landet. De vill att så många barn som möjligt ska lära sig simma och känna sig trygga vid vattnet. Trygg-Hansa stödjer Svenska Livräddningssällskapet och "Babybojen" där deras årliga vattensäkerhetskampanjer ingår i arbetet kring vattensäkerhet. För Trygg-Hansa är detta ett sätt att bidra till en tryggare framtid och ett hållbart samhälle.