Executive Front House till O'Learys!

Executive Front House till O'Learys!

Tjänsten passar dig som idag arbetar som restaurangchef, produktchef eller motsvarande och som nu vill ta ditt nästa steg i karriären. För dig med ambition och driv finns det flera utvecklingsmöjligheter att ta sig an andra roller på sikt inom O'Learys.

Information om uppdraget

Kontoret finns idag i Wennergren Center vid Norrtull i Stockholm. Här finns också O'Learys provkök där man provlagar menyer, har du tur får du provsmaka nya rätter och idéer direkt från kockarna. Stämningen på kontoret speglar den känslan du får när du går in på en av O'Learys restauranger; öppenhet, värme och mycket energi. Du blir en del av ett engagerat och drivet team om fyra personer som genom stort engagemang och vilja är med och bidrar till O'Learys fortsatta utveckling. För att bibehålla den goda stämningen i teamet och på kontoret överlag är man mån om att åka iväg på konferensresor eller hitta på något roligt för att fira fina resultat med en AW. Huvudkontorets olika avdelningar har som uppgift att supportera och bidra till lönsamma, attraktiva restauranger inom O'Learys konceptet.

Bakgrunden till rekryteringen är att O'Learys befinner sig i en expansionsfas, vilket innebär att de nu kommer att skapa en ny roll - Executive Front House. Detta är en roll där du bland annat kommer att driva projekt och ge support inom Food & Beverage, samt utbilda franchisetagare i hela Norden; men även över hela världen. Du rapporterar till din närmsta chef, Director Food and Beverage. Eftersom att du redan har mycket erfarenhet med dig kommer du snabbt sättas in i arbetet vilket innebär mycket ansvar redan från din första dag.

Kika gärna in på O'Learys Instagram för att se mer om företaget.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos OLearys. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Arbetsuppgifter

Du kommer till exempel att:
 • Säkerhetsställa att OLearys fortsätter hålla en god kvalité på alla sina restauranger
 • Delaktig i processen vid avtal för internationella produkter och strategier
 • Utbilda och träna teamet inom FoH, samt barservice
 • Analysera, supportera och driva projekt inom Food & Beverage som exempelvis dryckesstrategier och flödesanalyser
 • Testa och utveckla olika sätt att arbeta i både restaurang och bar
 • Utforma förslag på nya menyer
Vi söker dig som
 • Innehar en utbildning inom Food Service Management, alternativt har motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Haft en roll som innefattat ansvar för budget och rapportering av resultat
 • Är flytande i svenska och engelska, både i tal och skrift med hänsyn till de interna och externa kontaktytor du kommer att ha i rollen
 • Innehar B-körkort
 • Kunskap inom alkoholregler på den svenska marknaden, gärna på den europeiska marknaden också
 • Har arbetat inom restaurang eller hotell eller annat intressant område där du utformat serviceorganisationer i minst tre år
 • Är van vid olika typer av bokningssystem
Det är ett stort plus om du har:
 • Erfarenhet av menu engineering, som innebär att du har analyserats rätters lönsamhet och popularitet och KPI: er
 • Haft en roll som personalansvarig
 • Arbetat i en liknande roll tidigare där du arbetat med PoS-system som exempelvis Trivec
I den här rekryteringsprocessen kommer de att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Självklart brinner du för mat & dryck vilket märks i dina personliga intressen, men även från arbetslivet. Du är en person som genom god service tycker om att skapa struktur. Självgående styr du upp deadlines och underlättar uppgifter och delmoment i projekt. Du är också duktig på att hålla ett helhetsperspektiv och att planera och driva arbetet framåt med stort engagemang, där du håller en hög kvalitet genom alla delar. Du har också en självklar kommunikativ sida i och med att rollen innefattar att du ska stötta och utbilda dina kollegor. Ibland går arbetet inte som man vill, men trots det arbetar du uthålligt och hårt för att lägga ned mycket tid, energi och engagemang i tid arbete. Du arbetar fokuserat på målet och arbetar tills projekt, eller resultat är uppnådda.

Då du arbetar nära kollegor och externa kontakter är din serviceinriktade sida avgörande för hur du lyckas i rollen. Du är en sann lagspelare som tar en aktiv roll i den öppna och trevliga företagskulturen.

Övrig information
 • Start: Omgående, enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Fast lön
 • Placering: Utgår från kontoret vid Wennergrens Center. Resor förekommer i tjänsten
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan, vi tar inte emot ansökningar på mailen. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos vår kund. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Kontaktuppgifter: Nina Ha, rekryteringskoordinator.
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Hotell & Restaurang
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

O'Learys grundades den 16 november 1988 då den första O'Learys Bar & Restaurant öppnade på Basargatan i Göteborg. Företaget O'Learys Trademark AB har utvecklats till en restaurangkedja med drygt 125 restauranger i elva länder. Kedjan drivs främst som franchiseverksamhet och ett flertal franchisetagare som driver två eller fler enheter. Merparten av restaurangerna finns i Sverige. Förutom i de nordiska länderna finns restauranger i Spanien, Singapore, Kina, Vietnam, Turkiet och Förenade Arabemiraten Abu Dhabi. De närmast kommande etableringarna är nya enheter i Skandinavien, Europa, Asien och Mellanöstern.